Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Zonovergoten wandeltocht door Het Groene Woud

Kampinatocht: training voor Vierdaagse

De Kampinatocht trok wandelaars in alle soorten en maten. Van kinderen tot ouderen en van recreatieve lopers, die vooral meededen voor de gezelligheid, tot fanatieke wandelsporters die alvast wat kilometers in de benen wilden hebben ter voorbereiding op de alom bekende Vierdaagse van Nijmegen. De deelnemers liepen door de Kampina en andere natuurgebieden van nationaal landschap Het Groene Woud. En ze troffen het behoorlijk, want de zon scheen volop en de lopers konden dan ook beide wandeldagen genieten van zomerse temperaturen.

Training

Harry Grisel liep zaterdag twaalf kilometer. ,,Mijn vrouw en ik komen uit 's-Hertogenbosch en we wandelen al meer dan twintig jaar mee met deze tocht. Zij loopt straks de Nijmeegse wandelvierdaagse en vanaf april doen we aan verschillende tochten mee om alvast te trainen voor dat evenement. Zij loopt vandaag dan ook de twintig kilometer." Grisel deed vooral mee met de Kampinatocht voor de gezelligheid. ,,Als je al zo lang wandelt, leer je heel wat mensen kennen", lachte hij. ,,Ook al loop ik niet mee in Nijmegen, ik ben er wel bij. Ik sta dan klaar met koffie voor mijn vrouw. Het is daar ook ontzettend gezellig."

Helden van VGZ

Niet alleen individuele lopers deden mee met de Kampinatocht. Voor sommigen was het een échte familieaangelegenheid en voor familie De Boeije had de tocht van zaterdag een extra bijzonder tintje. Aline en Carlo de Boeije liepen samen met hun dochter en kleinkinderen, waarbij Carlo net als zoveel deelnemers eveneens trainde voor de Nijmeegse Vierdaagse. ,,Mijn man lijdt aan afasie. Hij begrijpt je prima, maar hij kan niet goed praten", legde Aline uit. Carlo stak drie vingers op, toen gevraagd werd hoeveel kilometer hij ging lopen. Hij legde dertig kilometer af. ,,Carlo is door zorgverzekeraar VGZ verkozen tot één van de honderd 'helden van VGZ' die namens hen meelopen met de Vierdaagse. Hij wandelt al heel veel, maar de tocht in en om Nijmegen loopt hij voor het eerst", lichtte Aline trots toe. Dochter Anke de Boeije en kleinzoon Stef Platteeuw (7) liepen het eerste stuk met opa mee. ,,Puur voor de gezelligheid". Kleindochter Linde Platteeuw (9) liep met oma zeven kilometer. ,,Ik loop harder dan mijn zusje, daarom wandelen we apart", vulde Stef aan.

Voorzitter van De Keistampers Riekie de Punder toonde zich zaterdag al behoorlijk

Boxtel

Gevonden huisdieren

Stichting Amivedi meldt dat op 2 mei een poes is gevonden aan de Sint-Josefstraat in Boxtel met een witte streep tussen de ogen, witte bef en poten. Kater Moekie is sinds 6 mei vermist aan de Annastraat en is gechipt. Hij is cypers bruin met zwart. Meer informatie via www.amivedi.nl of telefoonnummer (088) 006 46 83.

tevreden. ,,Het is prachtig weer. We hopen daarom dit jaar 1.500 wandelaars te trekken." Uiteindelijk werden het er 1.118. Het zonnige weer had echter ook zijn nadelen. ,,De brandweer heeft code oranje afgegeven. Er is een grotere kans op natuurbrand. Daar maken we al onze deelnemers alert op." Gelukkig verliep de wandeltocht zonder incidenten.

FOTO BOVEN: Honderden wandelaars liepen zaterdag en zondag de Kampinatocht, georganiseerd door wandelsportvereniging De Keistampers. De tocht voerde, hoe kan het ook anders, door natuurgebied Kampina. (Foto's: Daisy Renders).


Alcyone Diveteam

duikt in Boxtels

Dommelbad

Het Dommelbad mag sinds 1 mei een nieuwe club tot haar gebruikers rekenen. Het Alcyone Diveteam maakt vanaf die datum gebruik van het overdekte zwembad aan de Schijndelseweg in Boxtel.

Alcyone Diveteam traint elke vrijdag van 21.00 tot 22.00 uur in het Boxtelse zwembad. Voorheen was de thuisbasis van de club in het zwembad van GGZ-instelling Reinier van Arkelgroep in Vught, maar dit bad wordt op korte termijn gesloten. Alcyone Diveteam maakte de overstap naar Boxtel, omdat al haar leden uit deze regio komen. De vereniging werd tien jaar geleden opgericht door een aantal bevriende duikers.

De trainingen omvatten conditietraining en uiteraard ook duikoefeningen. Ook is het mogelijk om bij Alcyone Diveteam opleidingen te volgen of een introduik te doen. Kijk voor meer informatie op www.alcyonediveteam.nl.


Seniorenbiljart

Uitslagen week 18

De Poedelaars - Dè Zie'k Wel Zitte        40-28

De Eenheid - De Treffers        40-28

Ons Genoegen - 't Pommeransje        36-34

Kloosterboys - De Stapelaars        34-39

De Fetsers - Ons Vertier        40-26

Unie Boys - 't Krijtje        37-35

De Prutsers - Dè Zie'k Wel Zitte        32-37

Ons Genoegen - 't Pommeransje        36-34

De Poedelaars - Samen Sterk        35-36

Wandelaars maakten een zonovergoten tocht.