Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

MUNSELPLOEG MAG NOG HOPEN

Laatste strohalm voor derdeklasser Boxtel

Op Tweede Pinksterdag moet het gebeuren. Pal na alle festiviteiten in het kader van het 75-jarig jubileum kan er nóg een hoogtepunt voorvallen. Als derdeklasser Boxtel wint van Haarsteeg en Emplina doet haar sportieve plicht bij GVV, kan de rood-wittenploeg nog een laatste boei grijpen en rechtstreekse degradatie voorkomen.

Eerst terug naar Kerkdriel. In de openingsfase oogstte thuisploeg DSC al vier opgelegde mogelijkheden. Twee keer waren beurtelings Kevin Broekmeulen en Bas Vos kansrijk. Counterend kwam Boxtel echter op 0-1. De ploeg vol jongelingen scoorde via Rick van Lier de openingstreffer. Mitchell Vogels, Rick van Hamond en Valentijn Waals oogstten veel lof. Ook de bank zat vol talent met Jesse van Homelen, Hayke van Heesch en Gerben van Boxtel. Daar zal de Munselploeg mee verder moeten.

De Boxtelaren hadden meer uit de spaarzame goede mogelijkheden moeten halen. Van een achterstand lag de thuisclub immers niet wakker. Eén foutje en Bas Vos kon profiteren. De 1-1 lag – helaas voor de brigade van coach Henri van den Braak – op het meest ongelukkige moment in het mandje. Vlak voor rust kwam de thuisclub langszij en ongelukkigerwijs was het in de 46e minuut, pal na rust, al 2-1 via Kevin Broekmeulen.

Maarten van Breugel en Anwar Lafaihlat hadden nog prima antwoorden in huis, maar ze misten nipt. Na bijna een uur werd door een heel gelukkig gekregen strafschop 3-1 voor de gastheren via Martijn Veldhuis. Van Breugel kreeg voor Boxtel nog 'aansluiting', maar na de 3-2 denderde DSC door. Daarna raakte spelmaker Robbert van Boxtel nog eens het houtwerk, maar Matthijs Maas sloeg de beslissende bres naar 4-2. De late 5-2 was een treffer met statistische waarde.

Boxtel verdiende vele complimenten, maar oogstte geen punten. Het behoud in de derde klasse hangt aan een zijden draad, maar is nog niet vergooid. Daar moet Boxtel komende maandag 16 mei maar op bouwen als het duel met Haarsteeg de competitie besluit. Kick-of in sportpark Munsel om 14.30 uur.

SENIOREN

Uitslagen zondag 8 mei

DSC 1 – Boxtel 1        5-2

Boxtel 2 – Spoordonkse Boys 2         1-2

BMC 4 – Boxtel 3        2-1

Unitas '59 6 – Boxtel 4        6-1

Helvoirt 3 - Boxtel 5        0-1

Boxtel 6 – Helvoirt 4        2-1

Boxtel 7 – Nieuw Woensel 10        0-7

DSV VE1 – Boxtel VE1        4-1

Racing Boys VR3 – Boxtel VR2        0-0

Programma maandag 16 mei

Boxtel 1 – Haarsteeg        14.30

Vlijmense Boys – Boxtel VR2        vertr 10.45

JUNIOREN

Uitslag zaterdag 7 mei

A1: Jan van Arckel – Boxtel        3-7

Programma zaterdag 14 mei

A1: Boxtel – Valkenswaard        13.30

C1: Boxtel – RKVVO        11.00

PUPILLEN

Uitslagen zaterdag 7 mei

D2: Boxtel – Haarsteeg        3-2

E5: RWB – Boxtel        13-1

Mini 1: Boxtel – ODC        4-3


JUNIOREN TERUG NAAR EERSTE KLASSE

Kampioenen Boxtel A1
kleuren 75-jarig jubileumfeest

De voetballers van Boxtel A1 hebben afgelopen weekend het kampioenschap behaald in de tweede klasse. Daarmee keren de junioren van de jubilerende voetbalclub een jaar na degradatie terug in de eerste klasse.

Boxtel A1 kan terug kijken op een prachtig seizoen waarin 22 wedstrijden werden gespeeld. Niet minder dan 21 duels werden winnend afgesloten, in de laatste wedstrijd tegen Jan van Arckel in Ammerzoden werd het honderdste doelpunt van het seizoen gescoord. De spelers nemen komend weekend actief deel aan het feestprogramma ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van hun club.

Boxtel A1 maakt ook nog kans op de 'dubbel'. Zaterdag 14 mei speelt de ploeg in eigen huis in de bekercompetitie de halve finale tegen SV Valkenswaard. Bij winst wacht zaterdag 4 juni de bekerfinale tegen de winnaar van het duel tussen BLC uit 's-Hertogenbosch en Nieuwkuijk.

De finale zal worden gespeeld op neutraal terrein: het sportpark van voetbalclub Sint-Michielsgestel.

FOTO ONDER: De kampioenen van Boxtel A1 poseren in sportpark Munsel. (Foto: RKSV Boxtel).

Op de velden van RKSV Boxtel in sportpark Munsel is een grote feesttent opgebouwd waarin komende weekeinde het 75-jarig bestaansjubileum wordt gevierd. (Foto: Marc Cleutjens).