De Van Randerodestraat is de komende maanden deels afgesloten. Vorige week werd een begin gemaakt met de aanleg van een nieuw infiltratieriool waardoor regenwater niet meer naar de waterzuivering afgevoerd hoeft te worden.  (Foto: Marc Cleutjens).
De Van Randerodestraat is de komende maanden deels afgesloten. Vorige week werd een begin gemaakt met de aanleg van een nieuw infiltratieriool waardoor regenwater niet meer naar de waterzuivering afgevoerd hoeft te worden. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

RECONSTRUCTIE IN WIJK SELISSENWAL VAN START

Van Randerodestraat krijgt nieuw riool

Aannemingsbedrijf Van der Zanden is vorige week in opdracht van de gemeente Boxtel gestart met de reconstructie van de Van Randerodestraat in de wijk Selissenwal. Nadat alle straatstenen zijn verwijderd, wordt een begin gemaakt met de aanleg van een infiltratieriool. Nadien wordt de straat opnieuw ingericht tussen de kruisingen met de Sint-Severusstraat en de Keizerstraat.

De werkzaamheden in de Van Randerodestraat, die enkele maanden gaan duren, houden verband met de herontwikkeling van het woongebied tussen deze straat en Het Schild. Hier heeft woonstichting Sint-Joseph een aantal woningen gerenoveerd en nieuwbouw gepleegd in het project Landduin. Nu alle huizen al een tijdje bewoond zijn, is een begin gemaakt met de aanleg van het infiltratieriool.

WATERZUIVERING

Het regenwater kan dankzij dit systeem beter in de bodem zakken en hoeft niet meer afgevoerd te worden naar de waterzuivering op Heult. Het riool bestaat uit een buis van 80 centimeter dikte, waarop alle nieuwe en gerenoveerde woningen aan de Van Randerodestraat en Het Schild worden aangesloten.

In maart werden de eerste voorbereidingen voor de werkzaamheden getroffen. Toen werd de grondwaterstand al verlaagd om het graafwerk te vereenvoudigen.