Deze week is een begin gemaakt met de sloop van garagebedrijf Nivo. Op de plek waar decennialang auto's verkocht en onderhouden werden, verrijzen twee vrijstaande woningen. (Foto: Marc Cleutjens).
Deze week is een begin gemaakt met de sloop van garagebedrijf Nivo. Op de plek waar decennialang auto's verkocht en onderhouden werden, verrijzen twee vrijstaande woningen. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

AUTOBEDRIJF CLARISSENSTRAAT MAAKT PLAATS VOOR WONINGEN

Sloop garage Nivo een peulenschilletje

MARC CLEUTJENS

Boxtel heeft er vele jaren over gedaan om een nieuwe bestemming te vinden voor het terrein van autobedrijf Nivo aan de Clarissenstraat. Nu eindelijk duidelijk is dat er twee woningen gebouwd worden en alle plannen zijn goedgekeurd, is de sloop van start gegaan. Een peulenschilletje, volgens medewerkers van de Rooise wegenbouw- en slooponderneming Van Kaathoven.

,,We hebben wel eens grotere klusjes gedaan hoor", lachte een van de medewerkers van de firma Van Kaathoven deze week. ,,Als je bedenkt dat we ooit zeven maanden een sloopklus hadden op de woonboulevard in Eindhoven, dan snap je dat dit niks voorstelt." Binnen enkele weken moet de klus geklaard zijn en verdwijnt de kenmerkende garage, waar de familie Vervoorn de basis legde voor een autobedrijf met benzinestation, uit het straatbeeld.

Het terrein van autobedrijf Nivo was de voorbije jaren in beeld voor verschillende ambitieuze plannen. Woonstichting Sint-Joseph was jarenlang eigenaar en overwoog om er sociale woningbouw te realiseren. In de jaren dat Boxtel naarstig op zoek was naar een geschikte parkeerlocatie in het centrum, was deze plek nadrukkelijk in beeld voor een parkeergarage of -kelder, al dan niet in combinatie met woningbouw. Uiteindelijk heeft ondernemer Paul van Heeswijk het pand gekocht en een plan ontwikkeld voor twee vrijstaande woningen. Alle seinen staan nu op groen; reden om de sloop te laten starten.

Die klus wordt door de medewerkers van Van Kaathoven vakkundig en uiterst omzichtig verricht. ,,Slopen is al lang geen lomp werk meer", vertelt een van hen. ,,Alle bouwmaterialen worden secuur gescheiden en komen meestal in aanmerking voor hergebruik. Met het ijzer- en leidingwerk kun je nog aardig wat verdienen, de stenen en het beton gaan door de puinbreker en zijn geschikt voor de wegenbouw." Verrassingen hebben de slopers niet aangetroffen. ,,Soms vind je nog wel eens een envelop met inhoud of een gouden ring. Hier helaas niet haha..."