Het achterterras van lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug wordt overkapt. (Foto: Henk van Weert).
Het achterterras van lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug wordt overkapt. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

LUNCHROOM MENEER VAN DOMMELEN BREIDT UIT

Terras bij Zwaanse Brug wordt overkapt

Lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug, tot voor kort bekend als 't Zonneke, wordt uitbreid. Het verhoogde terras aan de achterzijde, bij parkeerplaats Prins Hendrik, maakt plaats voor een aanbouw. Daarvoor moeten eerst echter wel funderingspalen in de grond worden geboord. Vanochtend is het graafwerk begonnen.

Eigenaar Toon Strik, die het horecabedrijf in hartje Boxtel per 1 april verhuurt aan uitbater Mark van de Moosdijk, is blij dat na jaren de schop de grond in kan. Eerder wilde de gemeente nooit medewerking verlenen aan een uitbreidingsplan. Nu is er wel overeenstemming. ,,Het terras zelf werd eigenlijk nooit gebruikt vanwege de platanen op de Dommeloever. Prachtige bomen natuurlijk, maar ze nemen wel de zon weg…", vertelde Strik vanochtend. De aanbouw wordt volgens hem in dezelfde stijl opgetrokken als het bestaande pand, dus met stalen spanten en veel glas. Zijn recreatiebedrijf wil vanaf deze plek in de toekomst ook elektrische boten verhuren voor vaartochten op de Dommel. Nu kun je er al met kano's vertrekken voor een Rondje Boxtel.

Natuurlijk trokken de werkzaamheden bekijks. Zo vroeg een passant al lachend of er naar olie werd geboord, wijzend op de boorinstallatie voor de funderingspalen. ,,Nee joh", grinnikte een ander, ,,er is schaliegas gevonden…" (Foto: Henk van Weert).