Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Esch maakt zich op voor 51e editie Bierpompfeest

In 1965 is gestart met het Bierpompfeest om nieuwe inwoners van Esch een warm welkom te geven en hen te laten kennismaken met alle verenigingen die het dorp rijk is. 51 jaar later is het Bierpompfeest niet meer weg te denken uit Esch. Morgen, op de dag dat Hemelvaartsdag samenvalt met Bevrijdingdag, is het weer zover. Meestal komen alle inwoners wel een kijkje nemen...

Rondom het Marktplein en de bierpomp in de kern van Esch worden volop activiteiten georganiseerd, zo meldt stichting De Essche Bierpomp. Zo is er een terras waar mensen kunnen genieten van een drankje en op de markt met kramen maken bezoekers kennis met alle verenigingen en bedrijven die Esch en de directe omgeving rijk zijn. Om 14.00 uur gaat het Bierpompfeest officieel van start en zorgt biertapper Gerrie van der Mee ervoor dat de nieuwe inwoners worden voorzien van een pul bier. Daarvoor hebben de gasten al genoten van een brunch in dorpshuis De Es.

Daarnaast zijn er diverse optredens te zien op het Marktplein en het podium voor pannenkoekenhuis Het Betoverde Bos. De slagwerkgroep van fanfare Sint-Willibrordus bijt met een daverend optreden het spits af op het Marktplein. Daarna volgen er optredens van het muzikale duo 'Two of Us', de groep Saab XL en streetdancegroep Demmo uit Boxtel. De avond wordt afgesloten met een optreden van blaaskapel De Knoestjes. Op het podium voor het Betoverde Bos zijn 'Industrial 15', deejay Rob en de zusjes Bergman te horen.

Het Bierpompfeest wordt afgesloten met een feestavond vanaf 21.00 uur in de tent voor dorpshuis De Es met muziek van Facetoface, de coverband die hits uit de top veertig speelt. Toegang tot de feestavond is gratis. (Foto: Peter de Koning).