Afbeelding
Foto: Tammo Stijker

bijzondere voorstelling in podium boxtel op 12 mei

Vluchtelingen vertellen hun verhaal

Ruim 4.000 mensen vluchtten in januari en februari naar Nederland en vroegen hier asiel aan, in 2015 vroegen ruim veertigduizend vluchtelingen om bescherming in dit land. Wie meer wil weten over de vluchtelingen, wordt aangeraden naar de voorstelling Talent op de Vlucht te gaan. Syrische vluchtelingen vertellen op donderdag 12 mei in Podium Boxtel hun verhalen.

Twee bekende acteurs uit Syriƫ, Ahmad al-Herafi en Ramez Basheer, ontmoetten elkaar op hun vlucht uit Syriƫ in Turkije. Zij legden samen de reis af en kwamen terecht in een noodopvang in Alphen aan den Rijn. Daar namen ze het initiatief, na de zelfmoord van een medebewoners, de verhalen van hun lotgenoten te verwerken tot een toneelstuk. Doel is een positieve bijdrage te leveren aan het beeld dat over vluchtelingen bestaat.

De voertaal in de voorstelling is Arabisch, maar dankzij het expressieve spel komt de boodschap luid en duidelijk over. Na afloop lichten de acteurs met behulp van een tolk de vragen toe en kan het publiek vragen stellen.

De voorstelling in Podium Boxtel is een initiatief van woonstichting Sint-Joseph, ContourdeTwern, Bazaar Boxtel, stichting Brabants Centrum, Zorggroep Elde, WSD, de gemeente Boxtel en het bestuur van Podium Boxtel. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl. De voorstelling gaat om 20.15 uur van start. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via www.podiumboxtel.nl. (Foto: Tammo Strijker).