LIEMPDSE PLOEG KOMT 3 PUNTEN TE KORT

Schutters L'Union tweede op rayonkampioenschap

Het recurveteam van handboogschutterij L'Union uit Liempde heeft de tweede plaats behaald tijdens het rayonkampioenschap. Het team kwam uit in de C-klasse op het onderdeel 25 meter.

Heel even leken de schutters van L'Union met een uitstekende start kansen te hebben op de rayontitel, maar daarna viel de ploeg snel terug. Wél plaatsten de Liempdenaren zich voor de bondskampioenschappen, die begin juni in Schijndel worden gehouden.

L'Union, met in de gelederen Peter de Kroon, Johan en Wilma Holsken, Youssef el Kourdi en Frans Vingerhoets, startte de eerst serie van vijf pijlen overdonderend met een totaal van 218 punten. Het team leek echter geschrokken van deze start en viel meteen terug in de volgende series waarbij alleen in de derde reeks het goede startniveau weer enigszins benaderd kon worden.


OPKRIKKEN

Rozen van Oranje uit Heeze, dat zich tijdens het toernooi ontpopte tot de directe concurrent van L'Union, startte wat rustiger maar wist het niveau gaandeweg op te krikken en de eerste plaats te bezetten. De ploeg uit Heeze ging na de eerste ronde aan kop met 1.051 punten; L'Union kwam tot een score van 1.039 punten.

Rozen van Oranje leek de lijn in de tweede ronde door te trekken, maar viel na twee series ook terug terwijl L'Union gelijkmatiger begon te scoren met een uitschieter in de tweede serie van deze doorkomst. Gaandeweg wisten de Liempdse schutters hun achterstand van 12 punten te verkleinen en brachten zij de schutters van Rozen van Oranje nog in het nauw.

De inhaalrace van L'Union kwam echter nét te laat, ondanks de omgedraaide rollen in de tweede ronde waarin de Liempdenaren slechts drie punten te kort kwamen voor de zege. L'Union kwam tot 1.043 punten, Rozen van Oranje had aan 1.033 punten voldoende om de eerste plaats te pakken.

Paarden

Menrit Paard & Plezier

De Boxtelse menvereniging Paard & Plezier houdt zondag 8 mei de jaarlijkse rit naar kapel Heilige Eik in Oirschot. Deelnemers vertrekken om 10.30 uur vanaf De Roond 1 in Boxtel. Omstreeks 13.00 uur gaat pastoor Jacques Grubben hen voor in het gebed in de Mariakapel.

Gemonde

Collecte Dierentehuis

Het Dierentehuis 's-Hertogenbosch houdt van 15 tot en met 21 mei haar jaarlijkse collecte in Gemonde. Het Dierentehuis zet zich in voor de opvang en het (her)plaatsen van honden en katten. De jaarlijkse collecte vormt een belangrijke bron voor het verstevigen van de financiële positie en daarmee het verlenen van de benodigde zorg voor de dieren.