Afbeelding
Foto: Daisy Renders

MAARTEN PEIJNENBURG TEKENT BIJ FC UTRECHT

'Goed gevoel bij De Galgenwaard'

Nadat hij vorig jaar zijn havo-diploma haalde, besloot de lange verdediger alles in het teken te zetten van zijn voetbaltoekomst. Bij de Brabantse eredivisionist leerde hij alle kneepjes van het vak. Gedurende het laatste jaar onder de bezielende leiding van coach Geert Brusselers en diens assistent Twan Scheepers. Ook speelde hij al bij Jong PSV dat getraind wordt door Pascal Jansen.

Peijnenburg voetbalde bij de Eindhovenaren onder meer met toptalent Steven Bergwijn. De Amsterdamse aanvaller verruilde in 2011 Ajax voor PSV. ,,Ik kon doorstromen naar Jong PSV. In samenspraak met mijn zaakwaarnemer Nikki Bruinenberg en mijn vader heb ik er lang over nagedacht wat voor mijn verdere ontwikkeling het beste zou zijn", vertelt de Boxtelaar. Er was interesse van enkele clubs. Van PSV hoorde hij tot ver in het seizoen niets.

STERKE WEDSTRIJD

Inmiddels speelde Peijnenburg met PSV onder 19 een hele sterke wedstrijd in Utrecht. Daar werd het 1-1. Afgelopen zaterdag won de A-ploeg thuis met 2-1 van de Domstedelingen. Peijnenburg scoorde het openingsdoelpunt. ,,De gesprekken die we met FC Utrecht hebben gevoerd verliepen erg prettig. Dat was een club waar ik me goed bij voelde. Uiteindelijk zijn ze over de brug gekomen en hebben ze me een mooi contract aangeboden. Ik zie veel perspectief bij die club."

Bij PSV kwam de overstap van het Boxtelse talent onverwacht. In juni begint de defensiespeler in Utrecht. ,,Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt en ben er superblij mee." Peijnenburg gaat er trainen onder Robin Pronk. ,,Spelers tegen wie ik zaterdag heb gespeeld, kom ik komend seizoen wellicht als teamgenoot en medespeler tegen. Het vertrouwen dat ze me gaven en het gevoel wat ik erbij heb is prima", vertelt Peijnenburg.

Hij gaat de nieuwe uitdaging bij FC Utrecht graag aan. ,,Ik heb geweldige jaren gehad bij PSV. No hard feelings bij die club. Ik ben iedereen enorm dankbaar Wellicht worden we komende zaterdag of later kampioen bij de A-junioren." PSV is nog steeds in een felle strijd met Ajax verwikkeld om de titel. ,,Het zou een mooie afsluiting zijn."

FOTO BOVEN: Maarten Peijnenburg kijkt uit naar de nieuwe stap in zijn voetbalcarrière. In de zomer verhuist de PSV'er naar eredivisionist FC Utrecht. (Foto: Daisy Renders).


Zonnige Kampinatocht in aantocht

Wandelsportvereniging De Keistampers kan zich opmaken voor een drukke Kampinatocht. Gelet op de zomerse weersvoorspellingen zou het zaterdag 7 en zondag 8 mei wel eens heel druk kunnen worden tijdens de jaarlijkse wandeltweedaagse in Boxtel.

Alle wandelafstanden – variërend van 7 tot 40 kilometer - zijn uitgezet in de Kampina en voeren door andere natuurgebieden van nationaal landschap Het Groene Woud. Alle tochten voeren door de Kampina, de wandelingen van 20, 30 en 40 kilometer komen ook in de Oisterwijkse bossen en langs vennen.

Deelnemers kunnen kiezen uit vijf afstanden en vertrekken bij het startbureau in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. De tocht over 40 kilometer start tussen 08.00 en 09.00 uur, wie kiest voor een tocht over 30 kilometer kan vertrekken tussen 08.00 en 10.00 uur. Wandelaars die 20 kilometer lopen, starten tussen 08.00 en 12.00 uur. Wandelaars die kiezen voor 7 of 12 kilometer, gaan op pad tussen 09.00 en 13.00 uur. Wie kiest voor 7 kilometer, wordt naar de Kampina gebracht en na afloop opgehaald. De deelnemers aan de wandeling over 12 kilometer worden naar het natuurgebied gebracht, maar lopen terug naar het startbureau.

De korte afstanden zijn vooral geschikt voor jonge gezinnen maar ook voor ouderen. Op diverse plekken zijn er rustmomenten ingelast. Het startbureau aan de Grote Beemd is op beide dagen open tot 17.30 uur. De inschrijfkosten bedragen voor leden twee euro, niet-leden betalen drie euro. Kinderen ontvangen een consumptiebon.

Maarten Peijnenburg in actie voor PSV in 2012. De Boxtelaar maakt in de zomer de overstap naar FC Utrecht. (Foto: Albert Stolwijk).