Manon Wagner van HCL in duel met een speelster van koploper Mierlo. De Liempdse hockeyploeg verloor met 8-0. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Liempdse hockeysters strijden nog voor vijfde plek

Mierlo is maatje te groot voor HCL

De vrouwenploeg van Hockey Club Liempde (HCL) traden zondag aan tegen Mierlo, de huidige koploper van de competitie. De tegenstander bleek een maatje te groot voor de Liempdse hockeysters. Waar HCL niet tot scoren kwam, vond Mierlo liefst acht keer het doel.

De hockeysters van HCL begonnen iets te ontspannen aan de wedstrijd, want na vijf minuten lag de 0-1 voor de tegenstander al in het net. Halverwege de eerste helft wisten de Liempdse hockeysters de rug te rechten en lieten ze zien over een prima conditie te beschikken, want op het moment dat Mierlo een tandje terug moest schakelen, schakelde HCL juist een tandje bij. Met de sterk spelende invallers Loes Swinkels en Willeke Bekkers van meisjes A1, zetten de vrouwen diverse goede aanvallen op. Hier werd echter geen rendement uitgehaald, waardoor de ploeg de rust inging met een 0-3 achterstand.

minder moeite

De tweede helft startte Liempde een stuk feller en bleef het spelbeeld van het einde van de eerste helft zichtbaar. Een paar goede kansen en wat strafcorners werden gecreƫerd, maar hier rolde geen doelpunt uit. Dat Mierlo minder moeite had met scoren, bleek wel in Liempde. Tijdens het duel maakte de tegenstander het honderdste doelpunt van het seizoen.

HCL wist het goede spel niet vast te houden en leek de tips die voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de rust zijn meegegeven, te zijn vergeten. Mierlo strafte dit spel genadeloos af en de Liempdse hockeysters kregen nog eens vijf doelpunten om de oren.

vijfde plek

De komende weken hebben de Liempdse vrouwen geen wedstrijd op het programma. Zondag 22 mei treedt de ploeg aan tegen Gemert, de nummer vier op de ranglijst. HCL staat momenteel vijfde en heeft zes punten achterstand op Gemert. Om de vijfde plek veilig te stellen zal gewonnen moeten worden.