hockeymannen zetten Schijndel opzij

Vrouwen MEP winnen en bereiken play-offs

Grote vreugde zondag voor de vrouwen van MEP in Asten bij het behalen van de felbegeerde play-offs. Door een 0-2 zege bij HCAS en door verlies van concurrent Hopbel werd de doelstelling een feit en kunnen de Boxtelse hockeysters zich gaan opmaken voor de strijd om een plaats in de overgangsklasse. De mannen van MEP zetten de goede eindfase voort door in Schijndel te winnen van Hopbel.

Coach Inge Poelmans had zondag een moeilijk duel voorspeld tegen een taai ploegje. De Astense vrouwen vechten om lijfsbehoud in de eerste klasse en hadden een goede reeks achter de rug. Hard werken was het devies van de Boxtelse coach en dat gebeurde ook. Een meevaller was de snelle goal al na vier minuten van Philine Peperkamp. Daardoor moesten de gastvrouwen komen en kwam er meer ruimte voor MEP.

De Boxtelse ploeg had een licht veldoverwicht, maar echt veel kansen kwamen er ook weer niet. In de tweede helft kwam er wat meer druk op de Boxtelse defensie. De gevreesde late gelijkmaker, een Boxtels minpuntje dit seizoen, hing in de lucht en het was dan ook een opluchting toen Chris Thewessen vlak voor de tijd de beslissende 0-2 binnen prikte.

Nu was het dus een keertje MEP dat door goals in de eerste en de laatste fase het duel besliste. Grote vreugde was er bij het vernemen van de uitslag tussen Sint-Oedenrode en Hopbel (2-1), want daardoor is MEP met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen. Reden voor het Boxtels trainersduo, Inge Poelmans en Hans van de Ven, om oud-MEP-lid Hugo van Gent, de huidige trainer van Sint-Oedenrode, direct te gaan trakteren op een rondje bier. De Boxtelse dames treffen in de eerste ronde van de play-offs Beuningen of het Groningse GCHC. Zondag 8 mei is nog de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Goirle, een goede testcase en voorbereiding op de play-offs. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND

Helmond        21-53        Oss        21-29

MEP        21-42        Oedenrode        21-28

Hopbel        21-37        Concordia        21-22

Goirle        21-33        Son        21-17

Breda        21-32        HCAS        21-17

Weert        21-29        Geldrop        21-9

Droomstart

De Boxtelse mannen beleefden zondag een droomstart in Schijndel. Na een kwartier was het door een strafcorner van Thijs van Geel en twee doelpunten van Stijn Koesen al 0-3. MEP liet toen de teugels wat vieren en dat was ook het enige puntje van kritiek van coach Erik Verzijden op zijn ploeg. Veel te gemakkelijk kwam Hopbel voor rust terug tot 2-3. Een donderpreek in de rust zette de Boxtelse ploeg weer op scherp en door opnieuw Koesen en Guus van Gardingen liepen de Boxtelaren uit tot 2-5. Vlak voor tijd incasseerde MEP nog de 3-5 uit een strafcorner. Coach Verzijden was tevreden en ziet elke wedstrijd nu als een leerfase voor het volgend seizoen. Uitgangspunt blijft winnen door inzet, focussen op het eigen spel en het accepteren van de beslissingen van de scheidsrechters. MEP gaat voor plaats vier en zal dan nog moeten winnen van het sterke Helmond. Net als de Boxtelaren een open hockeyende ploeg met offensieve bedoelingen. Afslag voor de laatste wedstrijd van het seizoen zondag om 14.45 in sportpark Molenwijk.

STAND

Venlo        21-51        Hopbel        21-25

Oss        21-47        Weert        21-25

Berkel Enschot        21-44        HOD        21-22

MEP        21-40 Oedenrode        21-15

Helmond        21-39        Concordia        21-15

HCAS        21-26        MOP        21-12