Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

POPFESTIVAL BELEEFT ACHTSTE EDITIE

Nieuw op Limuscene: Liempds speciaalbier

MARC CLEUTJENS

Bezoekers van Limuscene komen op Eerste Pinksterdag niets tekort. Niet alleen staan op het affiche van het popfestival veel leuke popbands die in het Concordiapark gaan optreden, ook kunnen de muziekliefhebbers rekenen op een bijzonder lokaal product: speciaalbieren van de Liempdse Dorpsbrouwerij.

Het bier van de Liempdse Dorpsbrouwerij werd vorig jaar geïntroduceerd en zal beslist rijkelijk vloeien op het altijd drukke evenement in hartje Liempde. Limuscene is een kleinschalig maar populair popfestival dat dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden en doorgaans patent heeft op zomerse weersomstandigheden. Zowel op het podium in de grote tent als in de kiosk zullen muziekgroepen voor het voetlicht treden.

Limuscene biedt graag een podium aan regionale bands en artiesten die verschillende genres spelen, zoals pop, rock en blues. De grotere groepen treden op het podium in de tent op, de akoestische optredens vinden plaats in de kiosk die eerder dit jaar na een grondige renovatie werd opgeleverd.

Limuscene wordt om 13.00 uur geopend door de band Guess What. De openingsact in de kiosk is Yenthe Herbers, die om 13.50 uur de eerste muziek door Liempde zal laten klinken. Daarna is er tot 23.00 uur 's avonds ruimte voor twaalf groepen die na elkaar gaan optreden. Dat zijn Ever Since Lucy, Pleun van Dieren, Don Javor, Koelcell, Mevr. Van Heck, The Japanese Karaoke Show met Michel Geelen, Sweet Gids, One Two Many, Nailhead, Hooleys, Premium en Stoke.

Limuscene is gratis toegankelijk.

FOTO ONDER: Dit is Limuscene! Veel sfeer, gezelligheid en goede muziek in het Concordiapark in Liempde. Op de foto is de band J Lo and the Pipdaddy's te zien. (Foto: Peter de Koning).