Avond over buurtpreventie in Haaren

In de voorbije jaren is in de gemeente Haaren buurtpreventie geïntroduceerd: maatregelen om een buurt of wijk leefbaar. Om de behoefte tot oprichting van een buurtpreventieteam in de dorpen te peilen vindt op donderdag 19 mei een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis in Haaren.

Vanuit een aantal bewoners was er behoefte aan meer sociale controle en verbetering van de veiligheidsbeleving. Ook uit het onderzoek dat de politie vorige zomer in het mobile media lab hield, kwam naar voren dat mensen de voorkeur gaven aan diverse maatregelen op het gebied van veiligheid. In Esch zijn er sinds vorig jaar speciale WhatsApp-groepen Buurtpreventie. Buurtbewoners verenigen zich in zo'n groep om elkaar te berichten als ze verdachte situaties zien en berichten elkaar als ze onraad vermoeden.

Tijdens de bijeenkomst op donderdag 19 mei wordt voorlichting gegeven over buurtpreventie. Naast participanten aan een buurtpreventieproject komt ook de politie en zijn medewerkers van de gemeente Haaren aanwezig om informatie te geven. De avond gaat om 20.00 uur van start. Neem voor meer informatie contact op met Anne-Marie Paijmans van de gemeente Haaren via e-mailadres gemeente@haaren.nl.