REDACTIE ZOEKT JOURNALISTIEK TALENT

Word jij correspondent bij Brabants Centrum?

Stichting Brabants Centrum is op zoek naar versterking. Naast de vijf journalisten die thans deel uitmaken van de redactie, is het team op zoek naar correspondenten die wekelijks een bijdrage willen leveren aan alle media die door Brabants Centrum worden uitgegeven: krant, website en sociale media.

De redactie zoekt naar journalistiek talent dat het leuk en uitdagend vindt om voor dé lokale krant van Boxtel en omliggende dorpen te werken. Kandidaten wonen in de regio Boxtel en hebben een brede belangstelling voor alles wat in het verspreidingsgebied van Brabants Centrum gebeurt.

Correspondenten vormen - met de redactie - de ogen en oren van Brabants Centrum en schrijven gepassioneerd over alle mogelijke onderwerpen die de revue passeren. Dat doen ze natuurlijk niet gratis, maar tegen betaling van een uurtarief van 22,50 euro en een reiskostenvergoeding.

Naast freelancers uit Boxtel zijn ook correspondenten uit de dorpen Liempde, Lennisheuvel en Gemonde welkom. Zij vormen een belangrijke steunpilaar van de redactie en vormen voor veel bewoners veelal een aanspreekpunt bij het verzamelen en verwerken van nieuws en achtergronden.

Kandidaten beschikken over journalistieke ervaring en zijn bereid om doordeweeks én in weekeinden - ook 's avonds - op het nieuwspad te gaan.

VLEUGELS UITSLAAN

Brabants Centrum is een financieel gezonde stichting die zich graag inzet voor Boxtel en omliggende dorpen en daarnaast elke week een papieren krant uitgeeft en alle digitale kanalen bedient. De redactie staat onder leiding van hoofdredacteur Marc Cleutjens en wordt verder gevormd door Henk van Weert, Mariëlle Wijffelaars, Annelieke van der Linden en Lonneke Hoondert.

De redactie wordt wekelijks ondersteund door enkele schrijvende correspondenten, te weten Margo Bartelds, Coen Verbeek, Tonnie Wesseling en Carrie Dirkx, die vooral in de kern Esch actief is. Het journalistieke team bestaat verder uit de fotografen Peter de Koning, Gerard Schalkx, Albert Stolwijk en Daisy Renders.

Met dit team staat Brabants Centrum in het hart van de Boxtelse samenleving en voelt ze zich betrokken bij alles wat in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde gebeurt. Wil jij ons team versterken en wil je je journalistieke vleugels uitslaan? Reageer dan door een digitale brief met kort cv te sturen naar hoofdredacteur Marc Cleutjens, marc.cleutjens@brabantscentrum.nl. Meer weten? Bel vanaf maandag 9 mei op kantooruren naar (0411) 67 25 13.


Ruilbeurs verzamelaars

De Bossche kruideniersketen De Gruyter is zondag 8 mei van 10.00 tot 13.00 uur in De Walnoot het speciale thema van de maandelijkse ruilbeurs die wordt gehouden door de Vereniging Boxtelse Verzamelaars. De entree bedraagt één euro; kinderen betalen 25 eurocent.