Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Repair Café in kringloopwinkel Het Goed Boxtel

In kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg 6 te Boxtel wordt zaterdag 14 mei weer een zogeheten Repair Café gehouden. Dat gebeurt in samenwerking met Transition Town Boxtel. Doel is kleding, apparaten en andere spulletjes minder snel weg te gooien en zelf dingen te leren repareren.

Bezoekers kunnen kapotte artikelen van thuis meenemen. Tussen 12.00 en 15.00 uur staan de hobby-reparateurs en naaisters klaar om te proberen bijvoorbeeld kleine meubels, kleding, fietsen en elektrische apparaten te repareren. De ervaring leert dat een flink deel van de defecten wordt verholpen; kledingstukken meestal volledig. De organisatoren wijzen erop dat hergebruik zowel geld als grondstoffen bespaart, maar ze willen met het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is en vaak heel gemakkelijk. Mensen die mee willen helpen als hobby-reparateur, kunnen bellen met Johan de Dreu, telefoonnummer (0411) 67 38 26.


Boxtel is een
bijzonder kalfje
rijker: Grappa

In augustus vorig jaar hadden Scotch en Soda, de belted galloways die in het weiland bij Villa Catharina aan de Bosscheweg verblijven, bezoek van een 'logeerstier' om kalfjes te krijgen. Dat dit effect heeft gehad, werd al snel duidelijk. Zondag 17 april is het kalfje Grappa geboren.

Het kalfje is een dochter van Soda, de zwarte belted galloway. een ras dat verwant is aan de bekende galloway-runderen, maar te herkennen is aan een grote witte band dwars over het lichaam. Het aantal van deze koeien is echter beperkt: over de hele wereld zijn er ongeveer tweeduizend. (Foto: Henk van der Zee).


David Andreae

houdt lezing over

duurzaamheid

David Andreae verzorgt dinsdag 10 mei een lezing met discussie over de spirituele dimensie van duurzaamheid. De bijeenkomst vindt plaats in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat en gaat om 20.00 uur van start. De toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Andreae was ICT'er van beroep en is de laatste jaren in Boxtel actief op het gebied van duurzaamheid en vergroening, onder meer op basisscholen in de gemeente. Hij regisseerde twee films die op YouTube te zien zijn: 'Een nieuw verhaal voor de Aarde' en 'Het nieuwe natuurbeleid'.

Van alle kanten wordt naar duurzaamheid gekeken. Volgens Andreae zit achter alle gedachten iets gemeenschappelijks: een spirituele dimensie. In zijn lezing onderzoekt hij de overeenkomsten tussen spiritualiteit, de wetenschap en de filosofie.