MARIA-VERERING SINDS 1641

Heilig Hartparochie op bedevaart naar Kevelaer

De Heilig Hartparochie in Boxtel houdt ook dit jaar een bedevaart. Nadat in 2014 een groep naar het Zuid-Franse Lourdes reisde, staat dit jaar een bedevaart naar de Duitse plaats Kevelaer op het programma.

De tocht naar Kevelaer wordt gehouden op dinsdag 13 september. Daar wordt Maria sinds 1641 vereerd. Pastoor Jacques Grubben kijkt enthousiast uit naar de bedevaart. ,,Samen als parochie op bedevaart gaan is een bijzonder gebeuren", zegt hij. ,,Dat hebben we in 2014 mogen ervaren toen we samen naar Lourdes zijn geweest. Wat een feest van geloof en ontmoeting was dat. Het ontroert mij nog steeds als ik hieraan terug denk."

Kevelaer is volgens Grubben 'een prachtige plek om samen te vieren, te bidden tot God en om Hem en elkaar te ontmoeten'. Sinds de informatieavond op 23 februari hebben ruim dertig parochianen zich al ingeschreven of interesse getoond om mee te gaan. ,,Natuurlijk hopen en verwachten wij dat er velen, jong en oud, in de komende tijd zullen besluiten om mee te gaan op deze bedevaart naar Kevelaer", zegt de pastoor.

Belangstellenden die zich willen aanmelden voor de bedevaart naar Kevelaer, kunnen voor meer informatie terecht bij de volgende contactpersonen. In Boxtel en Lennisheuvel zijn dat Will en Cees van Bommel, e-mail: cvanbommel11@gmail.com of telefoonnummer (0411) 67 30 47. Desiree Timmermans is het aanspreekpunt in Esch; ze is bereikbaar via e-mail jos.desiree@hoveniertimmermans.nl of telefoonnummer (0411) 60 15 60. In Liempde zijn dat Ben en Maria Smeltink, e-mail smeltinkliempde@planet.nl of telefoonnummer (0411) 63 23 48.

In de aanloop naar de bedevaart is er gelegenheid om te bidden tot Maria. Dat kan op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei om 15.30 uur in de Mariakapel op het kerkhof van de voormalige Heilig Hartkerk. Tevens zijn er sinds deze week op dinsdag gebedsmomenten in de diverse kapellen die de parochie rijk is.


'HAAR NAAM WAS SARAH' 19 MEI IN THEATERZAAL

FilmPodiumScopia besluit filmreeks met kaskraker

Met de vertoning van 'Haar naam was Sarah' uit 2010 vertoont FilmPodiumScopia donderdag 19 mei de tweede en tevens laatste film in een serie over kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Het is tevens de laatste filmvoorstelling van het seizoen in Podium Boxtel. Ook volgend jaar worden films vertoond, zowel in de theaterzaal aan de Burgakker als in de ridderzaal van kasteel Stapelen.

'Haar naam was Sarah' verscheen in 2009 als 'Elle s'appelait Sarah' en werd geschreven door Tatiana de Rosnay. De bestseller werd een jaar later verfilmd en was een regelrechte kaskraker. Het verhaal gaat over de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond, die met haar man Bertrand en dochter Zoƫ naar Parijs verhuist om daar in het voormalige huis van haar schoonouders te gaan wonen.

Voor haar werk verricht Julia, overtuigend gespeeld door Kristin Scott Thomas, onderzoek naar de jodendeportaties in 1942 door de Franse politie. Ze komt daarbij tot schokkende ontdekkingen van wat zich in het huis waar haar schoonvader opgroeide, heeft afgespeeld.

Kaarten voor 'Haar naam was Sarah' kosten 6,50 euro en zijn te koop bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) in Boxtel en bij drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde. Kaartverkoop vindt ook plaats via www.podiumboxtel.nl. De film wordt om 20.15 uur ingeleid door Wim van Liempt, die met Jos Vervoort jaarlijks de programmering van FilmPodiumScopia verzorgt.


Nieuw programma

met 'Ars Vivendi'

Het cultureel genootschap Ars Vivendi, dat gevormd wordt door Jos Crusio, Marc Hoyng en Norbert Klok, heeft deze week haar programma voor de rest van 2016 gepresenteerd. Alle activiteiten, die voorheen plaatsvonden in kasteel Stapelen, zijn verplaatst naar de protestantse kerk aan de Clarissenstraat.

De eerste bijeenkomst staat gepland voor 3 juli en heeft als thema 'De beeldtaal van Jeroen Bosch'. De inleiding wordt verzorgd door Marja Reistma-Vrijling. Op 2 oktober verzorgt Huug Schipper een verhaal over Lucebert en Jeroen Bosch. Op 6 november wordt een muziekprogramma samengesteld.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie over Ars Vivendi terecht op e-mailadres arsvivendi@home.nl. Kaartverkoop vindt plaats via Bosch Wijnkopers aan de Breukelsestraat.