Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Kaylee organiseert singer-songwriteravond in B-Town

'Het is veel meer werk dan het lijkt'

Lonneke Hoondert

Aan alles heeft ze gedacht om er een échte singer-songwriteravond van te maken. Uiteraard komt een handvol muzikanten hun liedjes zingen en spelen op gitaar en keyboard, maar bij dergelijke optredens hoort óók die huiskamersetting die kijkers van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter ongetwijfeld zullen herkennen. Kaylee van den Meerendonk is pas 15 jaar, maar doet niet onder voor het brein achter het BNN-programma Giel Beelen. Zaterdagavond 7 mei organiseert ze haar eerste singer-songwriterevenement in het café van B-Town aan de Baroniestraat.

De lichten worden gedimd, op tafels komen kleedjes te liggen en de waxinelichtjes zorgen voor die gewenste intieme huiskamersfeer. Kaylee heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Jongerenopbouwwerker Claudia Pinxt van R-Newt heeft haar hier en daar geholpen. ,,Maar alle credits gaan naar Kaylee. Soms moet ik jongeren blijven motiveren, want een evenement organiseren is veel werk en dan haken sommigen toch af. Kaylee ging zó voortvarend te werk dat ik bijna achterover kon leunen", lacht Pinxt.

Vanuit het jongerenwerk krijgen Boxtelse tieners geregeld de kans om zelf iets te organiseren. ,,We hebben regelmatig hardstyle-avonden, maar juist ook de singer-songwritermuziek is erg populair onder de jeugd. Daar moesten we iets mee. Ik zag Kaylee's muziekpagina vaak voorbijkomen op Facebook en wist waar haar interesse ligt. Als opbouwwerker ga ik eenmaal per week langs bij het Baanderherencollege waar Kaylee naar school gaat en toen heb ik haar meteen aan haar jasje getrokken", vertelt Pinxt. ,,En ik zei meteen ja", glundert Kaylee.

Open Podium

Vervolgens ging Kaylee aan de slag. ,,Alleen de datum stond vast, verder kreeg ze de vrije hand", voegt Pinxt toe. Kaylee vertelt: ,,En ik wist al meteen wie ik wilde laten optreden, want er zijn best veel jongeren in Boxtel die zelf muziek maken." Onder meer Pim Lavaleije, Max Denteneer, Alexandra Dekker en Donna Hobbelen zijn zaterdag in het café te bewonderen. ,,Maar iedereen die wil, mag op de avond zelf optreden, daar is óók ruimte voor", benadrukt de jonge muzikante.

,,Een muziekavond organiseren is echt veel meer werk dan het lijkt", biecht Kaylee op. Toch zou ze het zo weer willen doen. ,,Ik vind het interessant om ook op een andere manier met muziek bezig te zijn. Je kunt als muziekliefhebber zelf bepalen hoe de avond eruit ziet en zo je eigen ideale concert samenstellen." Kaylee en Pinxt zijn ervan overtuigd dat de singer-songwritersessie een succes wordt. ,,Als ik af moet gaan op iedereen die al heeft toegezegd, dan komen er best veel mensen." Pinxt vult lachend aan: ,,Ik ben eerder bang dat er te veel mensen komen, want er passen maar vijftig mensen in dit zaaltje."

Ook zelf optreden

Kaylee organiseert de avond, maar ze gaat ook zelf optreden. ,,Ik ben ooit begonnen op een Bart Smit-gitaartje. Toen ik eenmaal een échte gitaar kreeg, heb ik via YouTube liedjes leren spelen. Inmiddels volg ik les bij Modern Classic Music School." Als het aan Kaylee ligt, maakt ze van muziek straks haar beroep. ,,Ik heb vier uur per dag mijn gitaar in mijn handen", lacht ze. En dat loont, want als jonge singer-songwriter timmert ze behoorlijk aan de weg. Ze trad al meerdere keren op in Boxtel en deed mee aan de voorronde van het Junior Songfestival. Ze speelt covers van onder meer Ed Sheeran, Coldplay en The Script én schrijft zelf zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers.

Zondag veroverde Kaylee met haar gitaarspel nog de harten van het publiek op het evenement Slowlands in the Park in Eindhoven. Daar werd ze ook opgepikt door de talentenscouts van het nog te uit te zenden tv-programma Jij & Ik van 538 War Child en nam ze ter plekke een muziekvideo op. Hoe meer mensen het filmpje op YouTube bekijken, hoe meer kans ze maakt om ook daadwerkelijk in de tv-show op te treden. Nieuwsgierig naar Kaylee's versie van 'Love yourself' van Justin Bieber, die ze samen met haar moeder Laura Toelen zondag opnam? Kijk dan op haar Facebookpagina Kaylee vd Meerendonk Music.

De singer-songwriteravond in het café van B-Town aan de Baroniestraat start zaterdag om 19.00 uur en duurt tot 23.30 uur. Entree is gratis.

FOTO BOVEN: Kaylee van den Meerendonk (15) zingt en speelt gitaar, maar besloot ook op een andere manier met muziek aan de slag te gaan. Ze organiseert zaterdagavond 7 mei een singer-songwriteravond in B-Town. (Foto: Daisy Renders).


Recordpoging met

stoet klassieke

brandweerwagens

Het Red Classic festival staat op Tweede Pinksterdag, maandag 15 mei, geheel in het teken van de brandweer.

Tijdens het evenement wordt een recordpoging gedaan om de langste colonne met klassieke brandweerauto's te vormen. Al meer dan twintig brandweerwagens zijn aangemeld. Bezoekers kunnen zich vergapen aan oude brandweerwagens en er zal ook een keur aan voornamelijk lokale artiesten op de bühne staan. Kinderen kunnen ook hun hart ophalen: er zijn die dag junior brandweerwedstrijden.

Kaarten

De Nederlandse Brandwonden Stichting, Classic Park en REDBAG organiseren het festival, dat aan de Koppenhoefstraat 14 op het terrein van Classic Park van 13.00 tot 20.00 uur plaats zal vinden. Kaarten zijn te koop via www.redclassic.nl of bij Classic Park zelf en kosten in de voorverkoop tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met veertien jaar. De opbrengsten van het brandweerfeest worden geschonken aan de Nederlandse Brandwonden Stichting.