DVG slaagde er zondag niet in om afstand te nemen van DBS. De Eindhovenaren konden het verlies op Liempdse bodem beperkt houden. DVG won met 1-0 dankzij een treffer van Bart de Windt. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIEMPDENAREN BESLUITEN COMPETITIE MET DERBY TEGEN ESSCHE BOYS

DVG boekt kleine overwinning op DBS

Met een nipte overwinning op DBS uit Eindhoven (1-0) heeft DVG zondagmiddag de voorlaatste wedstrijd in de vierde klasse gewonnen. De derby met Essche Boys is zondag 8 mei de laatste thuiswedstrijd voor de Liempdenaren, die het seizoen na dit duel afsluiten met een barbecue voor spelers én supporters.

De kleine uitslag doet vermoeden dat het een moeilijke middag was voor DVG. De realiteit was echter dat de uitslag veel hoger had kunnen en moeten uitvallen. De Liempdenaren misten veel kansen en verzuimden de drie punten al voor het rustsignaal veilig te stellen. In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen stond er voor beide ploegen niet veel meer op het spel. DBS had nog een theoretische kans op degradatie, maar na de kleine nederlaag in Liempde is klassenbehoud voor de Eindhovenaren verzekerd.

DVG begon fel en had na negen minuten al de eerste grote mogelijkheid om de score te openen. Een voorzet van Wilco Voets bereikte Bart de Windt maar die miste. Niet veel later waren dezelfde namen te noteren. Een vrije trap van Voets werd door de keeper van DBS nog gestopt, maar in de rebound was het De Windt die via de binnenkant van de paal 1-0 binnen tikte.

DBS stelde daar maar weinig tegenover. Een slap schot was geen probleem voor goalie Sander van Eeuwijk. Het was vooral Voets die de DBS-verdediging pijn deed. Een afgelegde bal op de mee opgekomen Rik van Ruremonde werd over het Eindhovense doel geschoten. Niet veel later kwam opnieuw Voets vrij voor de keeper, maar ook die inzet ging er niet in.

Halverwege de eerste helft waren er kansen en goede mogelijkheden over en weer. Voor het publiek was het best een vermakelijke wedstrijd, maar doelpunten bleven uit.

Na de rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. DVG creëerde diverse kansen maar kon het net niet vinden. Een hakballetje van De Windt ging voorlangs. In een scrimmage voor het doel van de gasten waren diverse DVG'ers in kansrijke positie maar ook ditmaal viel de tweede Liempdse treffer niet.

DBS kreeg in deze fase van het duel meer geloof in een gelijkspel en Liempds balverlies aan de zijlijn was de inleiding voor een nieuwe aanval. Het Eindhovense schot werd geblokt door Martijn Caarls. DBS drong in de slotfase nog wel aan maar keeper Van Eeuwijk werd niet meer in verlegenheid gebracht en hield de nul.

Man van de wedstrijd was Martijn Caarls.