Wauda Maas (tweede van links) ontving zondag een cheque voor stichting Jalihal. Naast haar staan de leden van de commissie ZWO van de Protestantse Gemeente: Taede Zandstra, Ineke Heijstek en Andrea Peters. Meer informatie: www.jalihal.nl/kippenproject.
Wauda Maas (tweede van links) ontving zondag een cheque voor stichting Jalihal. Naast haar staan de leden van de commissie ZWO van de Protestantse Gemeente: Taede Zandstra, Ineke Heijstek en Andrea Peters. Meer informatie: www.jalihal.nl/kippenproject. Foto: Marc Cleutjens

OPBRENGST VASTENACTIE VOOR KIPPENPROJECT JALIHAL

Boxtelse steun voor vrouwen in India

De opbrengst van de Vastenactie die de voorbije weken in de protestantse gemeente in Boxtel is gehouden, komt ten goede aan de stichting Jalihal. Penningmeester Wauda Maas nam zondag tijdens de wekelijkse dienst in het protestantse kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel een cheque ter waarde van 1.500 euro in ontvangst.

De Vastenactie stond dit keer in het teken van de verbetering van de leefomstandigheden van kansarme vrouwen op het Indiase platteland. De stichting Jalihal zet zich sinds 2004 in voor deze vrouwen door financiƫle ondersteuning te geven aan projecten in en rond het dorp Jalihal in de Indiase deelstaat Maharashtra.

Tijdens de dienst die zondagochtend werd gehouden, mocht penningmeester Maas een cheque in ontvangst nemen die een waarde van 1.500 euro vertegenwoordigde. ,,Deze gift zal specifiek worden gebruikt voor het kippenproject waarin driehonderd vrouwen een kans krijgen een klein inkomen te vergaren met het houden van kippen", vertelde Maas.

WILDE GANZEN

Het project in Jalihal heeft de goedkeuring van Wilde Ganzen, waarmee de kwaliteit van de actie gewaarborgd wordt en tevens het bedrag dat ten goede komt aan de vrouwen met 45 procent wordt verhoogd. Namens de vrouwen van Jalihal dankte Maas de leden van de Protestantse Gemeente voor deze gift.