Afbeelding
Foto: Henk van Weert

What's up, Cem?

HENK VAN WEERT

Bij de Kinderboerderij in Boxtel waren zaterdag allerlei groente- en kruidenplantjes te koop. En ook bloeiend perkgoed. Het was voor Melanie Gedik aanleiding om met haar drie zoontjes naar het Apollopad te gaan om iets van haar gading te vinden. Maar Cem, de middelste van vijf jaar oud, had alleen maar oog voor de geitjes...

Kom je vaker op de Kinderboederij, Cem? ,,Best wel. Ik weet het niet precies, maar we komen hier graag." Moeder Melanie knikt: en vertelt dat ze met haar kroost eens in de één à twee maanden een bezoekje brengt: ,,Dit is het favoriete uitstapje van de kinderen..."

De geitjes eten brokjes uit je hand, Cem. Ben je niet bang dat ze in je vingers bijten? ,,Nee hoor, dat doen ze nooit. Kijk, ik hou mijn hand mooi vlak en dan smikkelen ze al die brokjes lekker op. Weet je dat geitjes de liefste dieren zijn, die ik ken?"

Heb je thuis ook huisdieren, Cem? ,,Nee, daarom kom ik ook zo graag hier naartoe." Cem kijkt zijn moeder aan, die fronst haar wenkbrauwen. ,,Je hebt toch wél huisdieren?", zegt ze tegen haar zoontje. Cem lacht: ,,Oh ja, da's waar. We hebben vissen. Een heel aquarium vol. Met onder meer guppy's, tetra's en neon-tetra's. Ik mag ze altijd voeren."

Je moeder komt plantjes kopen. Hebben jullie thuis een mooie tuin? ,,Ja hoor. Zelfs een klein moestuintje. Daarin kweekt mama eigen groenten en kruiden. Toen ze vertelde dat ze daarvoor naar de Kinderboerderij wilde, waren mijn broertjes en ik heel blij. Want nu kunnen we weer lekker de dieren knuffelen."

Op welke school zit je, Cem? ,,Op de Molenwijkschool, in groep 2. Maar nu niet hoor. Nu is het lekker vakantie!"

FOTO RECHTS: Cem Gedik (5) voert een van de geitjes bij de Kinderboerderij. Hij komt er graag, de geitjes zijn het liefst van alle dieren die er te vinden zijn, vindt het ventje. (Foto: Henk van Weert).