HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de zevende zondag van Pasen met als motto: Eén in Christus. Vandaag horen we Jezus bidden om eenheid. Door onze aanwezigheid vandaag geven wij uitdrukking aan dit gebed van Jezus. We zijn vandaag aanwezig om onze persoonlijke verbondenheid met Hem te vieren én te verdiepen. Om in ons leven te kunnen getuigen zoals Stefanus getuigde van zijn geloof.

* Liturgische kalender. Vrijdag 13 mei Sint-Servatius, bisschop.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden is te horen via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken kan worden gebeld.

* Missionarissen. In de week vóór Pinksteren wordt aandacht gevraagd voor de missionarissen die vanuit Nederland elders werken voor het evangelie. Allereerst vragen zij meeleven en gebed. Maar de Week voor de Nederlandse Missionaris wil hen ook steunen bij wat ze materieel nodig hebben: de mogelijkheid om op verlof te komen, om bijscholingscursussen te volgen en lectuur aan te schaffen. Ook wordt aan jonge mensen de mogelijkheid geboden om kennis te maken met het werk van missionaire werkers in ontwikkelingslanden. De Week voor de Nederlandse Missionaris wordt op Pinksteren afgesloten met een extra collecte.

* Willibrordusviering. Al generaties lang komen op Tweede Pinksterdag mensen uit Boxtel en de dorpen in de omtrek naar de Luisselse kapel om daar Sint-Willibrord te eren en met hem allen die het evangelie in Nederland brachten. Er is op het erf van de Willibrorduskapel maandag 16 mei om 10.30 een eucharistieviering in de openlucht en alle parochianen zijn daarbij welkom. Pastoor J. Grubben gaat voor en het Verrijzeniskoor verzorgt de zang. Omdat Sint-Willibrord patroon is van zieke kinderen wordt bij deze viering ook de kinderzegen gegeven. En wie ooit op Luissel geweest is, heeft zeker ook onthouden dat er na de viering koffie met Luisselse koek is en om gezellig na te praten. Bij slecht weer wordt de viering (inclusief koffie) verplaatst naar de familie Claassen, Luissel 5.

* Uit de agenda. Activiteiten in pastoraal centrum Duinendaal: dinsdag, 20.00 planning liturgie. Woensdag, 09.00 werkgroep eerste communie; 10.00 slotbijeenkomst/evaluatie Jesus Christ in Concert. Donderdag 12 mei, 20.00 bestuursvergadering. Activiteiten in koetshuis Duinendaal: vrijdag 13 mei 13.30, zevende bijeenkomst communicanten Vorsenpoel; 19.00 tienerpastoraat.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Zondag wordt Lenne Bylewski gedoopt. Wij bidden dat zij uit mag groeien tot een goed en gelukkig christen.

* Overleden. Corrie van der Pasch– van den Berk (80) en Antoon Boleij (93). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Orgelconcert. Zondag is er om 20.15 een orgelconcert door Hayo Boerema.

* Opbrengst Vastenactie. De collecte in de Sint-Petrusbasiliek en woonzorgcentrum Molenweide heeft 1230,26 opgebracht.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 met samenzang, zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in es van W. Andriessen.

* Orgelprogramma. Bach – Pièce d'Orgue; Liszt – Consolation (Andantino); Boëlmann – Prière à Notre Dame; Dandrieu – Plein Jeu du Magnificat.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Maria v. Son– v.d. Boogaard (mgd); ouders Soeterings en Ria en Herman, Ad (verj); Martinus en Cornelia Verhagen- v. Rulo (verj); Ruud Corbeij; Sjaan en Toon Paashuis–Wagenaars; Zus Wagenaars; overl. ouders Van Vught–Smetsers en kinderen (Moederdag); overl. ouders Van de Loo– v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen (Moederdag).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Mien Pennings–Beks (jgt); Annemie v.d. Boogaard– v.d. Broek (mgd); Jan Timmermans (mgd); witte zusters Johanna v. Lieshout en Irma Fijt (mgd); Joop Veraart (mgd); Mien v. Esch–Bergman (mgd); Fien v.d. Besselaar– v.d. Heijden (mgd); Kees Welvaarts (buurt); Corrie Dankers– v.d. Sande (verj); Ria en Gé Kools- v.d. Weijst (verj).

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode. 19.00 Moederdagviering Annakapel, Roond: Jan Winkens (jgt).

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Leo Santhamaryadas (mgd).

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor overleden families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering, intentie voor overl. leden van de KBO; mw. v.d. Loo-Boons (verj).

DINSDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 openluchtmis bij de Mariakapel van Beauraing in het gehucht Hezelaar; voorganger kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van. buurtvereniging Hezelaar en Comité Pro Maria. Voor vader en moeder, Harrie, Kees en zusje; alle overledenen en leden buurtvereniging Hezelaar en Pro Maria Comité; voor de vruchten der aarde; Martien v.d. Biggelaar en overl. fam.; Harrie Kuppens; Annie v. Kollenburg- v. Gerven; Annie Beekmans- v. Engelen; Wout Franken en iedereen die aan de Mariakapel van Beauraing heeft gebouwd.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en predikant pater Hans de Visser; samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor overl. ouders Smulders-Rommen; Marinus en Johanna Smulders- v. Schijndel; Lena en fam. Van Alphen en dochter Berna.

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en predikant pater Hans de Visser; gregoriaanse gezangen met medewerking van kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Wout Franken (mgd); Sjaan v. Zeeland-de Beer (mgd); Martien v.d. Brand (mgd); voor de oma's en moeders Maria Pineda en Louise Lebbing; Betsie v.d. Laar- v. Overdijk.

MAANDAG 09.00 stille mis.

DONDERDAG 09.00 stille mis.

MEDEDELINGEN

* Hemelvaartsdag. De stille mis op donderdagochtend vervalt. Bij goed weer is er om 10.30 een openluchtmis bij de Mariakapel op Hezelaar. Bij slecht weer luiden om 10.15 de klokken ter waarschuwing dat de openluchtmis vervalt en dat uitgeweken wordt naar de kerk.

* Meimaand. In het teken van de Moeder aller moeders zijn er maand tal van vieringen rond Maria. Kijk hiervoor elders bij de parochieberichten Heilig Hartparochie of op www.heilighartparochie.nl.

* Welkom in de pastorie. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken in de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intentie voor Piet Kruijsen (verj).

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Van de Struijk- v. Heerenbeek; Leo v. Helvoort (jgt); overl. ouders Van Helvoort- v.d. Laar; overl. ouders Remunt-Wagenaars; overl. ouders Timmermans-Schellekens (moederdag); Jeroen en Johan Maas; overl. ouders Van Kasteren.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden nog wel in de viering afgelezen. Intenties kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Agenda. Maandag 9 mei: vergadering werkgroep Toekomst. Zondag 15 mei 10.30: eucharistieviering Pinksteren. Tijdens deze viering doen zeven kinderen hun eerste communie. Maandag 16 mei: doopviering Charlotte Vergeer. Zondag 5 juni 13.00: Kapelgrimstocht werkgroep Toekomst.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 of Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 9 0 of bij Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is vanaf nu voortaan op maandag open van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Voor deze viering zijn speciaal de nieuwe bewoners van het afgelopen jaar uitgenodigd. Intenties voor overl. fam. Van Eijndhoven- v.d. Pas; Sjef en Tina v.d. Broek- v.d. Nieuwelaar en dochter Corrie; voor de parochie.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is kapelaan Geoffry de Jong. Na afloop van de viering is er koffie, thee of limonade in De Opgang. Intenties voor Greet v. Grinsven; Harry v.d. Zanden; Corry v. Veen–Pijn (mgd); Sjef en Tina v.d. Broek- v.d. Nieuwelaar (mgd) en dochter Corrie; Mieneke Kreemer; overl. ouders Kreemer-Rutten; overl. ouders Rutten-Schapendonk en Kees; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

DINSDAG 10.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor bij gelegenheid van de jaarlijkse teerdag van het Sint-Willebrordusgilde. Voorgangers zijn pastoor Jacques Grubben en emeritus pastoor Norbert Smulders. Intenties voor de levende en overleden gildeleden.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Nettie v.d. Eerden- v.d. Braak; Huub v. Rooij (buurt); An v.d. Steen- de Koning (Moederdag en mgd); Marij den Otter-den Otter; Marie Geerts- Slijters; Antonius v.d. Akker en de gesneuvelden; Andries v. Nistelrooij; Antonet v. Nistelrooij- Verhagen en overl. fam.; overl. ouders Martien en Anneke v.d. Loo-Klomp.

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje met aansluitend vespers (liturgisch avondgebed).

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Rozenhoedje. In de meimaand wordt op dinsdag en donderdag om 19.00 het rozenhoedje gebeden.

* Bedevaart. Zaterdag gaan leden van de Sint-Lambertuskerk te voet op bedevaart naar 's-Hertogenbosch. Wie mee wil lopen, wordt geacht om 06.45 aanwezig zijn in de Mariakapel in Gemonde.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. B. van Litsenburg uit Eindhoven. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de meivakantie. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Geen dienst. Donderdag 5 mei is het Hemelvaartsdag. Die dag is er geen dienst.

* Nieuw lied. Zondag 8 mei om 09.45 inzingen van het lied van de maand: een Taizélied (117d).
* Kerkenraad. Donderdag 12 mei 10.00 kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.