PLOEG WIL NACOMPETITIE VERMIJDEN

Voorsprong leidt niet tot zege voor Essche Boys

Essche Boys kon zondag in het duel met kampioen FC Eindhoven al vroeg op voorsprong komen, maar oog in oog met de keeper verzaakte Yannic van Gerven. Na een halfuur was de Essche topscorer wél succesvol in de openingstreffer. Desondanks verloor de thuisclub met 1-3.

Nadat de bal op het middenveld bleef hangen, werd Marco den Ouden diep het veld ingestuurd. Hij legde bal af op Van Gerven, die de bal simpel binnen kon lopen. Kort daarna kopte Kees Vugs de 2-0 binnen, maar de goal werd afgekeurd. Volgens de scheidsrechter was er in de rug geduwd. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Eindhoven langszij. Bas de Haas schoot een vrije trap binnen.

In de tweede helft had Essche Boys weinig in te brengen en liep Eindhoven uit dankzij doelpunten van Stanley Verbeek en Jordi van Meurs.

Zondag 8 mei begint de derby tegen het Liempdse DVG om 14.30 uur; een halfuur later dan de eerdere competitieduels.

A1: Essche Boys – Zigo        14.30

FOTO ONDER: Ondanks dat Essche Boys in de eerste helft op voorsprong kwam, kon de ploeg niet winnen van de kampioen in de vierde klasse, FC Eindhoven. (Foto: Hans Verberk).