Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

WSV de keistampers houdt kampinatocht

Lekker wandelen door de bossen met hele gezin

Wandelsportvereniging De Keistampers houdt zaterdag 7 en zondag 8 mei de jaarlijkse Kampinatocht. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse routes, waaronder twee korte afstanden. Deze zijn vooral geschikt voor mensen met kinderen. Ook mensen die slecht ter been zijn kunnen meedoen.

De Kampinatocht trekt al jaren veel belangstellenden naar Boxtel. Vanaf het startbureau in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd, kunnen wandelaars deelnemen aan verschillende wandeltochten. De afstanden en vertrektijden zijn als volgt: 40 kilometer tussen 08.00 en 09.00 uur, 30 kilometer tussen 08.00 en 10.00 uur, 20 kilometer tussen 08.00 en 12.00 uur, 12 kilometer tussen 09.00 en 13.00 uur, 7 kilometer tussen 09.00 en 13.00 uur.

De tochten van 20, 30 en 40 kilometer komen ook in de Oisterwijkse bossen en langs diverse vennen. ,,Doordat Natuurmonumenten en Brabants Landschap hun eigendommen openstellen, kunnen we een zeer afwisselende en bijzondere route uitzetten", aldus wandelsportvereniging De Keistampers.

Om de Kampinatocht ook geschikt te maken voor gezinnen, worden wandelaars van 7 en 12 kilometer met een pendelbusje naar het natuurgebied gebracht. Deelnemers aan de 7 kilometer worden weer opgehaald, wandelaars die 12 kilometer willen afleggen, lopen terug naar het startbureau in het Jacob-Roelandslyceum. Deze tochten zijn dan ook bestemd voor gezinnen en mensen die moeilijk ter been zijn. Op diverse plekken worden rustmomenten ingericht.

Deelname kost 3 euro voor leden en 2,00 euro voor niet-leden. Meer informatie: www.dekeistampers.nl.

FOTO LINKS: Vorig jaar sloot wandelsportvereniging De Keistampers aan bij de festiviteiten rond 150 jaar spoort in Boxtel. Met de dubbeldekker The Red Lady werden wandelaars afgezet in natuurgebied Kampina. (Foto: Peter de Koning).