Afbeelding
Foto: Lonneke Hoondert

Festiviteiten verplaatst naar tent

Liempds Oranjefeest: 'Geen last van de regen'

Weer of geen weer, de festiviteiten rondom Koningsdag in het Liempdse Concordiapark vonden gewoon doorgang. 's Ochtends moest het traditionele dauwtrappen van fanfare Concordia nog worden afgeblazen, maar dat lot bleef de vrijmarkt in het park bespaard.

Algemeen Belang Liempde (ABL), de organisatie achter het Oranjefeest in het dorp, verhuisde alle activiteiten, op de springkussens na, naar de grote feesttent die was opgezet. ,,Alles wat we naar binnen konden verplaatsen, staat nu in de tent. Dus eigenlijk hebben we helemaal geen last van de regen", zei Wilbert Swinkels van ABL lachend.

Opblaasbare draak

Buiten de tent stonden tientallen kinderen te dringen voor een metershoge opblaasbare draak. Eenmaal zijn 'bek' ingeklauterd, sloot het reusachtige beest zijn kaken en moest de jeugd eruit zien te klimmen. Overbodig om te zeggen dat de draak immens populair was onder de jongste Liempdenaren. Zelfs tijdens de regenbuien moesten kinderen nog op hun beurt wachten...

De grote tent zelf stond ook bomvol feestgangers. Fanfare Concordia kwam op bezoek, breakdancer Ranil van Peperstraten verzorgde een workshop en kinderen boden hun overtollige speelgoed en andere snuisterijen aan op de vrijmarkt. De ijscowagen was eveneens naar binnen verplaatst en ondanks de lage temperaturen vonden de ijsjes gretig aftrek.

Verkopen én kopen

Tess Braken (6) was apetrots op de tweedehands spullen die ze van haar eigen spaargeld aangeschaft had. ,,Ik heb een Penny-tijdschrift gekocht, want ik houd heel erg van paarden", zei ze.

Laura van de Donk (12), Lieke Oerlemans (12) en Tess Schoones (11) stonden bij hun kleedje te wachten op kopers. ,,Wij verkopen allerlei speelgoed van vroeger én Tina-tijdschriften. Inmiddels hebben we 26,50 euro verdiend", glunderden ze.

Jinke Vermairen (15) wilde eigenlijk feestvieren in Eindhoven tijdens Koningsdag, maar belandde uiteindelijk in de Liempdse feesttent. Daar schminkte ze de bezoekers. ,,Ik heb al minimaal veertig mensen beschilderd. Ik help al jaren mee en kon er eigenlijk niet onderuit. Het is niet erg dat alles binnen is. Het is juist veel gezelliger en lekker knus."

FOTO BOVEN: Tess Braken kocht van haar zakgeld een paardentijdschrift op de vrijmarkt. (Foto: Lonneke Hoondert).