Thijs de Bresser was klaar voor de stormbaan.
Thijs de Bresser was klaar voor de stormbaan. Foto: Lonneke Hoondert

Gemonde viert

Koningsdag

in de manege

De slechte weersomstandigheden gooiden bijna roet in het eten, maar de Gemondenaren waren niet voor één gat te vangen. De festiviteiten rondom Koningsdag werden verplaatst naar manege Den Doolhof in sportpark De Laat. De metershoge opblaasbare stormbanen bleken prima te passen in de loods. Dit tot grote vreugde van de tientallen kinderen die gisteren meededen aan de zeskamp.

De kinderen lieten zich niet kisten: een aantal van hen kwam tóch met uitbundig versierde fiets naar de manege. Puck Bakker (10) en Nena van der Steen (11) waren maar wát blij dat de zeskamp naar binnen was verplaatst. ,,Wij vinden het prima, want buiten is het echt veel te koud." Puck en Nena kennen elkaar van zwemles en Puck was speciaal vanuit Boxtel naar Gemonde gekomen voor de zeskamp. ,,Ik kijk erg uit naar de stormbaan, dit wordt zo gaaf!"

Thijs de Bresser (9) stond nog uit te hijgen van zijn beurt op het parcours. ,,Het was supermakkelijk, ik klom zó omhoog", lachte hij.

Aubade

De Gemondse gilden Sint-Joris & Sint-Catharina en Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan brachten woensdag de vendelgroet eveneens in de manege. Ook fanfare Sint-Lambertus speelde de aubade voor de gedecoreerden binnen. Waarbij gildebroeder Martien van de Loo, die dinsdag een lintje mocht uitvangen uit handen van burgemeester Jan Pommer, het stralende middelpunt vormde.