Het Bierpompfeest in Esch wordt dit jaar voor de 51e keer georganiseerd. Wim van der Pasch (midden) vervulde de functie van biertapper tussen 1984 en 2005. Hij vulde de pullen in 1990. (Archieffoto: Piet van Oers).
Het Bierpompfeest in Esch wordt dit jaar voor de 51e keer georganiseerd. Wim van der Pasch (midden) vervulde de functie van biertapper tussen 1984 en 2005. Hij vulde de pullen in 1990. (Archieffoto: Piet van Oers). Foto: Annelieke van der Linden

51e editie op donderdag 5 mei

Verwelkoming inwoners Esch met Bierpompfeest

Hemelvaartsdag valt samen met Bevrijdingsdag op donderdag 5 mei. In Esch wordt die dag vanaf 14.00 uur het Bierpompfeest georganiseerd om nieuwe inwoners van het dorp te verwelkomen. In 1965 is ermee gestart en de traditie is nog steeds springlevend...

Rondom het Marktplein en de bierpomp in de kern van Esch worden volop activiteiten georganiseerd, zo meldt stichting De Essche Bierpomp. Zo is er een terras waar mensen kunnen genieten van een drankje en op de markt met kramen maken bezoekers kennis met alle verenigingen en bedrijven die Esch en de directe omgeving rijk zijn. Bedrijven of verenigingen die nog een marktkraam willen huren, kunnen zich melden via de website www.deesschebierpomp.nl. Voor verenigingen uit Esch en directe omgeving worden de kramen gratis beschikbaar gesteld, aan bedrijven wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het is niet mogelijk om kant en klaar eten te verkopen, dat wordt net als voorgaande jaren gegund aan een lokale vereniging. Dit jaar is dat voetbalvereniging Essche Boys.

Daarnaast zijn er diverse optredens te zien op het Marktplein en het podium voor pannenkoekenhuis Het Betoverde Bos. De slagwerkgroep van fanfare Sint-Willibrordus bijt met een daverend optreden het spits af op het Marktplein. Daarna

Liempde

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 30 april van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in en om 'Ons Doel', de schietaccommodatie van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

volgen er optredens van het muzikale duo 'Two of Us', de groep Saab XL en streetdancegroep Demmo uit Boxtel. De avond wordt afgesloten met een optreden van blaaskapel De Knoestjes. Op het podium voor het Betoverde Bos zijn 'Industrial 15', deejay Rob en de zusjes Bergman te horen.

Het Bierpompfeest wordt afgesloten met een feestavond vanaf 21.00 uur in de tent voor dorpshuis De Es met muziek van Facetoface, de coverband die hits uit de top veertig speelt. Toegang tot de feestavond is gratis.