COMBITEAM VERSLAAT GRONINGEN: 0-73

Monsterzege brengt rugbyers Ducks in halve bekerfinale

De rugbyers van Oysters/Ducks traden zondag voor de derde bekerronde aan in en tegen Groningen. Van de gastheer werd stevige tegenstand verwacht en het Brabantse combinatieteam was op het ergste voorbereid. Dit viel echter alles mee. De thuisploeg kwam niet tot scoren, terwijl de bezoekers 73 doelpunten maakten.

De verre reis was de Brabanders blijkbaar niet in de benen gaan zitten, want zij speelden vanaf het eerste begin fris en gretig. Dit gaf ook al snel een voorsprong: 0-7. Weldra bleek dat Oysters/Ducks veel te sterk was voor de Groningers. Het eerste halfuur hielden de gastheren nog redelijk stand, maar daarna kwam de Boxtels/Oisterwijkse scoringsmachine op gang. Dit resulteerde in een ruststand van 0-24.

amsterdam

In de tweede helft bleef Oysters/Ducks gestaag doorgaan. Pim van Esch scoorde de laatste try en conversie en bracht hiermee de eindstand op 0-73. Door deze monsterzege mag de ploeg zondag 1 mei de halve finale spelen tegen Zaandijk RC. Bij opnieuw een overwinning komt de ploeg in de finale die in het rugbycentrum Amsterdam wordt gespeeld. De jeugd kan daar op zaterdag 30 april ook naartoe om de interland Nederland–Polen te kijken; Leden van Ducks die belangstelling hebben om een dagje naar Amsterdam te gaan, dienen zich op te geven bij hun trainer van rugbyclub Ducks.

Uitslag zondag 24 april

RC Groningen - Oysters/Ducks        0-73

Programma zondag 1 mei

Zaandijk RC - Oysters/Ducks        14.30