Afbeelding
Foto: Peter de Koning

programma met muziek, poëzie en kunst op woensdag 4 mei

Esch viert vrijheid met Vrede Op Drift

In 2013 werd in Esch een nieuw evenement geïntroduceerd: Op Drift. Drie jaar later vindt de derde editie plaats, maar wél in een ander jasje: Vrede Op Drift. Het evenement is gekoppeld aan Dodenherdenking op woensdag 4 mei en viert 's avonds, samen met zoveel mogelijk Esschenaren, de vrijheid die sinds de Tweede Wereldoorlog gekoesterd mag worden.

Om 18.30 uur gaan de deuren van de Sint-Willibrorduskerk open. Niet voor een kerkelijke dienst, maar om te luisteren naar verhalen, liedjes en gedichten die dorpsgenoten voordragen. Bezoekers worden ontvangen met koffie en thee. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Sint-Willibrordusschool kregen begin april bezoek van Piet den Ouden en Ilse van Schijndel uit Esch. Zij vertelden over de Tweede Wereldoorlog en landen die nu in oorlog zijn waardoor mensen moeten vluchten. Naar aanleiding van deze presentaties maakten de kinderen tekeningen en knutselwerkjes. De resultaten worden tentoongesteld in de kerk, naast het werk dat Essche kunstenaars tonen.

weeping willows

Het programma gaat om 19.00 uur van start. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen en een half uur later, om 20.30 uur, start een wandeling naar de brug op de Haarenseweg in Esch. Wie wil kan een kaarsje laten branden en het meegeven aan de Essche Stroom. Daarna wordt de tocht vervolgd over de oever naar de schuur van Familie Plantema en wordt gezamenlijk getoost op de vrede. Om 22.30 uur eindigt het programma met Weeping Willows, een lichtinstallatie in de tuin.

FOTO BOVEN: De organisatie van Vrede op Drift. Van links naar rechts: Xaveer van Lokven, Theo van Dooren en Marina van Grinsven. (Foto: Peter de Koning).


Kinderbingo De Rots

Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de kinderbingo van De Rotskidz op woensdag 4 mei van 14.00 tot 16.00 uur in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Alle basisschoolkinderen zijn welkom. Deelname kost 2,50 euro.