Bets en Antoon Dinnissen-Appeldoorn zijn zondag 1 mei liefst 65 jaar getrouwd. Met familie en vrienden vieren ze hun briljanten huwelijksjubileum. (Foto: Henk van Weert).
Bets en Antoon Dinnissen-Appeldoorn zijn zondag 1 mei liefst 65 jaar getrouwd. Met familie en vrienden vieren ze hun briljanten huwelijksjubileum. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

ANTOON EN BETS DINNISSEN-APPELDOORN

Boxtels echtpaar viert 65-jarig huwelijksfeest

HENK VAN WEERT

Vijf jaar geleden trok ik de deur bij hen achter me dicht met de belofte op zak dat ze me in 2016 opnieuw op de koffie zouden vragen. Deze week was het zover. Want komende zondag is het precies 65 jaar geleden dat Antoon Dinnissen en Bets Appeldoorn elkaar het jawoord gaven. Nog altijd wonen ze zelfstandig en van hulp willen ze niets weten. ,,We kunnen ons nog prima redden..."

De bloementuin achter hun woning aan de Ons Doelstraat was haar grote trots. ,,Maar om die zelf te onderhouden, nee, dat lukt sinds twee jaar niet meer. Maar dat is dan ook het enige. We doen voor de rest alles zelf", vertelt Bets (93). Ze leerde Antoon kennen in 1947, tijdens een feestje van Liempdenaar Jan Bakx. ,,Hij was destijds een collega van me op een accountantskantoor in Arnhem", vertelt Antoon, die een jaar jonger is dan zijn eega. ,,En Bets is weer een neef van hem, dus die was ook op het feest." Zijn echtgenote, die opgroeide in de Liempdse buurtschap Vrilkhoven, glundert als ze er aan terugdenkt. ,,We hebben nooit ruzie. Omdat we zaken waarover we het onderling niet eens zijn met elkaar uitspreken. Da's belangrijk hoor!"

Werkzaam als administrateur bij een bedrijf in 's-Hertogenbosch kreeg Antoon in 1951 – in een tijd van woningnood – een duplexwoning toegewezen en konden de twee elkaar het jawoord geven. ,,Het was in Deuteren, een prima buurt, maar ik was blij dat we drie jaar later in Boxtel konden gaan wonen. Via de Van Leeuwenstraat en de Kalksheuvel zijn we 23 jaar geleden hier aan de Ons Doelstraat neergestreken", vertelt Bets. Antoon knikt: ,,We wonen hier met veel plezier en peinzen er niet over om te verhuizen."

Antoon werkte later bij het Boxtelse accountantskantoor Robben, maar de langste staat van dienst (tot aan zijn pensionering) bouwde hij op bij Defensie. Meer dan 25 jaar reisde hij op en neer naar de legerplaats Oirschot waar hij ook administrateur was. De jubilerende bruidegom maakte zich voorts verdienstelijk voor de plaatselijke EHBO-vereniging, die hem enkele jaren geleden benoemde tot erelid, en voor Het Rode Kruis en ontving daarvoor een koninklijke onderscheiding. Dit jaar vult hij voor het laatst belastingaangiften in voor familie en vrienden.

FOTO ONDER: Bets en Antoon Dinnissen-Appeldoorn zijn zondag 1 mei liefst 65 jaar getrouwd. Met familie en vrienden vieren ze hun briljanten huwelijksjubileum. (Foto: Henk van Weert).