hockeymannen winnen de derby tegen mop

Vrouwen MEP houden het spannend

Net zoals het weer afgelopen zondag, hagel afgewisseld met zonneschijn, zo wisselvallig waren ook de Boxtelse vrouwen in hun treffen tegen Breda. In de eerste helft waren de MEP-hockeysters duidelijk de betere ploeg en regende het kansen. Gerrie Hansen opende na tien minuten de score, maar een minuut later werd het door een strafcorner gelijk. De ijverige Janneke Vissers bracht MEP voor rust opnieuw op voorsprong 2-1.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Breda haalde de angel uit de Boxtelse ploeg en zette druk. MEP kwam nauwelijks nog onder die druk uit. Toch waren er nog grote kansen voor de Boxtelse ploeg, maar die werden niet benut. En zoals al een paar keer eerder dit seizoen, viel de gelijkmaker in de voorlaatste minuut. Coach Inge Poelmans was er 'goed ziek' van, maar gaf ruiterlijk toe dat Breda in de tweede helft de betere ploeg was. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het dus alle hens aan dek voor MEP. Zondag 1 mei speelt de ploeg de lastige uitwedstrijd tegen HCAS. Concurrent Hopbel speelt uit tegen Sint-Oedenrode. Afslag in Asten zondag om 12.45 uur.

Revanche

Coach Verzijden had na de wanvertoning in en tegen Sint-Oedenrode een week eerder een duchtig woordje met zijn trainingsgroep gewisseld. Er werd afgesproken dat de resterende drie wedstrijden op inzet gewonnen moesten worden. De mannen van MEP hielden woord en stelden hun coach niet teleur. De Boxtelse ploeg liet zien dat ze, als het erop aankomt, het team de mouwen op kan stropen. De Vughtenaren speelden slim half court en lieten MEP het spel maken. De Boxtelaren domineerden in de beginfase. MOP opende weliswaar de score, maar Floris Verheijen trok al snel de zaak recht.

Postduiven

De Luchtpost

In het Belgische Chimay lieten 22 leden van de Boxtelse postduivenclub De Luchtpost zaterdag 476 duiven lossen. De combinatie Marco & Nicole Verbeek boekte de snelste tijd en bezette ook de zevende positie op de ranglijst.

Overige uitslagen: 2, 16 en 20. Roland v.d. Langenberg; 3, 7 en 21. combinatie Van Rooij/Platenburg; 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 23, 24 en 25. Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker; 9 en 22. Ad Blummel; 14. Theo v.d. Langenberg.

In de tweede helft was Stijn Koesen trefzeker, maar MOP knokte zich dapper terug. Een strafcorner van Thijs van Geel zette MEP opnieuw op voorsprong en vlak voor tijd toonde Daan van den Nosterum zijn individuele klasse met een mooie goal: 4-2. Coach Verzijden was tevreden over de inzet. Zondag volgt ronde twee van het drieluik. Dan gaat MEP op bezoek bij Hopbel. De Schijndelaren draaien na de winterstop opvallend goed. Dat wordt op zondag 1 mei dus geen makkie. Afslag in Schijndel om 14.45 uur.

Hopbel        20-25        Concordia        20-12

FOTO BOVEN: Aanvoerster Ivet van Schayk van MEP omzeilt een aantal speelsters van Breda. MEP kwam niet verder dan een gelijkspel. (Foto: Hans Verberk).

Blox-meiden A1
pakken titel
zonder te spelen

Zonder zelf sportief in actie te komen in de competitie is het meisjesteam A1 van de Boxtelse volleybalclub Blox zaterdag kampioen geworden.

De Boxtelse ploeg was de afgelopen weken in een spannende titelstrijd verwikkeld met Dunamis uit Tilburg. Met één wedstrijd meer gespeeld, stond Blox met drie punten voorsprong bovenaan de ranglijst en waren ze afhankelijk van het resultaat dat de Tilburgse ploeg in de laatste wedstrijd. De concurrent moest met tenminste 3-1 winnen om de titel te pakken. Dat lukte niet; Dunamis verloor en dus konden de meiden van Blox zaterdagmiddag de kampioenswimpel hijsen.

De titel is meer dan verdiend. Vanaf de eerste wedstrijd van dit seizoen werden de zeges aaneen geregen. Met gevarieerd aanvalsspel, een gedegen verdediging, veel passie en enthousiasme werd de noeste trainingsarbeid van het afgelopen jaar door de meiden omgezet in dit klinkende kampioenschap.

FOTO ONDER: Meisjes A1 van Blox is zaterdag kampioen geworden. Boven v.l.n.r.: Juliëtte Pruijn, Hanna van Esch, Iris Kleine, Carmen Steenbakkers, Luc Kivit, Elke van Rooij, Hannah Verhagen. Zittend: Sanne van Loon, Nienke Bosma en Bente Kivit. (Foto: Gerard Schalkx).