Clinic bij JCL door olympisch kampioen Mark Huizinga. (Foto: Albert Stolwijk, 2011).
Clinic bij JCL door olympisch kampioen Mark Huizinga. (Foto: Albert Stolwijk, 2011). Foto: Albert Stolwijk

CLUB VOLDOET AAN EISEN VOOR BELEID, KADER EN ACCOMMODATIE

Bondskeurmerk voor Judo Club Liempde

Judo Club Liempde (JCL) mag sinds deze week het twee jaar geleden geïntroduceerde keurmerk van de landelijke judobond voeren. De vereniging voldoet aan de kwaliteitseisen voor goed beleid, goed kader en een veilige accommodatie.

,,Met het keurmerk wordt aangetoond dat alle bestuurlijke facetten in orde zijn en dat de veiligheid van onze leden op de eerste plaats staat. Judo Club Liempde neemt haar maatschappelijke rol zeer serieus. Als vereniging streven wij ernaar om kwalitatief hoogstaand judo aan te bieden, waar plezier, veiligheid en professionaliteit van onze leden hoog in het vaandel staan", meldt Frans van Esch namens de club.

Het keurmerk omvat onderwerpen als de aanwezigheid van een actueel beleidsplan, een vertrouwenspersoon, gediplomeerde en gecertificeerde trainers, protocollen tegen pesten, seksuele intimidatie en calamiteitenformulieren. Verder is er een aannamebeleid waarbij alle trainers, coaches en begeleiders worden gescreend door een autoriteit van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en moet er een verklaring omtrent gedrag (VOG) worden overlegd door iedere potentiële medewerker. De trainingslocatie heeft een veiligheidszone, er zijn geen obstakels bij de mat en er zijn EHBO-middelen aanwezig.

BETERE PRESTATIES

JCL is trots op het keurmerk, aldus woordvoerder Van Esch. ,,Het is een belangrijke stap om de gewenste groei van de judovereniging door te zetten. Twee jaar geleden hebben we een oproep gedaan om sponsors aan te trekken voor de vorming van een wedstrijdteam. Dit om het teamgevoel en wedstrijdprestaties te verbeteren." Dat bleef niet zonder succes. ,,Eén jeugdlid dat eruit springt is Zuid-Nederlands kampioen Keira Kreijveld. Bij de senioren is Willem van Heerebeek voor de vijfde keer nationaal kampioen geworden bij de politie en dit jaar werd hij tweede op het politie-EK."

JCL geeft ook trainingen in valpreventie en weerbaarheid voor alle doelgroepen, niet aan leeftijd gebonden. Bovendien worden judoclinics verzorgd op basisscholen. Belangstellenden kunnen twee keer gratis mee trainen op woensdag- of donderdagavond. Meer informatie: www.judoclubliempde.nl.