Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

avondwandeling natuurmonumenten op zaterdag 30 april

Sterren kijken boven de Kampina

Liefhebbers krijgen de kans om een heel andere kant van natuurgebied Kampina te ontdekken. Natuurmonumenten organiseert zaterdagavond 30 april samen met astronomische vereniging WEGA een avondwandeling getiteld 'Sterren boven de Kampina'. En met een beetje geluk zien ze planeet Jupiter.

Deelnemers lopen onder begeleiding van een boswachter en een sterrenkenner over de donkere Kampina. Zo beleven ze de natuur na zonsondergang. Het kan zomaar zijn, dat een vleermuis of een ree het pad van de avondwandelaars kruist. Terwijl de boswachter vertelt over het beheer van het uitgestrekte bosge-

bied en mensen wijst op nachtelijke activiteiten in de natuur, zal een sterrenkenner vertellen over wat er aan de nachtelijke hemel te zien is.

De wandeling begint om 21.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Deelname kost zeven euro voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen tien euro; kinderen krijgen drie euro korting. Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/denatuurin/agenda.

FOTO ONDER: Natuurmonumenten organiseert zaterdag 30 april een wandeling in de Kampina. Niet overdag, maar 's avonds... (Foto: Marc Cleutjens).