Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

honkballers maken eerder verlies goed

Eerste winstpartij voor softbalsters van Ducks

De softbalsters van Ducks troffen zondag een bekende van vorig seizoen: Twins uit Oosterhout. Het duel werd winnend afgesloten: 3-16. Ook de honkballers behaalden een overwinning. Roef! uit Moergestel werd met 10-15 opzij gezet.

In Oosterhout begonnen de softbalvrouwen matig aan slag en wisten ze niet meteen grip op de pitcher te krijgen. Verdedigend ging het beter en pitcher Inge van Geel lukte het om geen enkele wijdbal in de eerste inning te gooien. Mede daardoor bleef de stand na de eerste inning 0-0. Ook in de tweede inning lukte het Ducks niet om het eigen spel te spelen en scoorde de ploeg niet. Dit gold ook voor Twins. Hoewel de tegenstander wel een honkslag wist te slaan, kwam de loopster vervolgens niet verder dan het eerste honk dankzij een mooi dubbelspel door eerste honkvrouw Laura van Zetten.

In de derde inning kregen de Boxtelse softbalsters eindelijk grip op de pitcher en werden honkslagen geslagen. Twins had hier niet meteen een antwoord op en maakte meerdere fouten, waardoor Ducks zes keer scoorde. Aanvullend lukte het Twins ook niet meteen hier iets aan te doen. In de vierde inning kwamen daar nog vijf punten van Ducks bij. Twins kwamen nu meer op de honken, onder meer door een vrije loop. Deze loopster werd daarna meteen terug naar de dug-out gestuurd dankzij een aangooi van catcher Nikki van Nes op het eerste honk. De tussenstand was inmiddels 3-11.

In de vijfde inning scoorde Ducks nog vijf keer en kon de wedstrijd winnend afgesloten worden als het verdedigend goed bleef gaan. Dit lukte. De eindstand werd 3-16 in vijf innings, de eerste overwinning voor de vrouwen van Ducks.

herpakken

Ducks trad zondag aan tegen Roef! uit Moergestel. Na het verlies van vorige week wilden de Boxtelaren een goede wedstrijd neerzetten en punten pakken. Ducks begon zwakjes aan slag, maar startend werper Jeroen van Nes startte sterk waardoor Roef! ook niet tot scoren kwam. Ducks herpakte zich en wist vier punten te scoren op een aantal fraaie honkslagen.

Door twee keer vier wijd en een honkslag pakte de formatie uit Moergestel een punt terug. Ducks wist de score gedurende de wedstrijd uit te bouwen en incasseerde tot aan de zesde inning nog maar één punt. Tussenstand 2-9. In de zesde inning kreeg Van Nes het zwaar te verduren. Hij werd niet geholpen door zijn veld. Roef! wist liefst zes punten terug te pakken. Ineens was de spanning terug in de wedstrijd.

Ducks reageerde en scoorde mede door goede honkslagen van Bram van der Horst en Van Nes. Roef! wist nogmaals een punt te scoren maar aflossend werper Max Denteneer gooide de wedstrijd op slot. De eindstand was bereikt met een royale winst voor Ducks: 10-15.

Uitslagen zaterdag 23 april

Sb pup.: Ducks - Roef!        16-9

Hb. pup.: Starlights - Ducks        14-13

Beeball rookies: Ducks - Starlights        11-14

Hb. asp.: Ducks - Royals        2-8

Uitslagen zondag 24 april

Vrouwen: Twins - Ducks        3-16

Mannen: Roef! - Ducks 1        10-15

Mannen: Cardinals - Ducks 2        20-4

Programma zondag 1 mei

Vrouwen: Blue Birds - Ducks        15.00

Mannen: Maastricht - Ducks        14.00

Mannen: Radboud Rangers - Ducks 2        10.00


Rolstoelteam HCB '92 behaalt podiumplaats

Opgetogen vertrok het rolstoelteam van de Boxtelse handbalvereniging HCB'92 op zondagochtend in alle vroegte naar Castricum om daar de allereerste wedstrijden te gaan spelen op het Ada Stam Rolstoelhandbaltoernooi.

Anderhalve maand geleden, organiseerde HCB '92 een rolstoelhandbalclinic om deze tak van sport te lanceren in Noord-Brabant. Inmiddels zijn er al dertien personen die zich hebben aangemeld. Na slechts zes trainingen was zondag de vuurdoop: in wedstrijdverband werden de krachten gemeten met andere teams.

Bijna het complete team met enkele supporters waren present. Jarno van Wanrooij schreef de primeur op zijn naam, hij scoorde het allereerste doelpunt voor rolstoelteam HCB 92. Met zijn behendigheid en snelheid was hij regelmatig de tegenstander te snel af. Aan het toernooi deden vijf teams mee: gastteam CSV, SEW, Quintus uit Kwintsheul met twee teams en HCB '92.

paragames

Van de vier te spelen wedstrijden won HCB '92 er twee. Alleen SEW en CSV, dat vorig jaar Europees kampioen werd, waren nog een maatje te groot voor HCB'92. Er was vanuit de andere deelnemende teams bewondering voor HCB '92. Bijna alle ploeggenoten hebben op hun eerste toernooi gescoord en dat is al een hele prestatie. Op het einde van de dag werd de Boxtelse rolstoelploeg beloond met een derde prijs. De ploeg gaat de komende weken flink trainen om op zondag 22 mei bij de Paragames in Schijndel nóg beter aan de start te verschijnen.

De D-jeugd van HCB '92 kreeg zaterdag Acritas uit Bakel op bezoek. Uit voorgaande wedstrijden was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. HCB '92 startte goed, vooral in verdedigend opzicht. Via Bart Strik en Lieke van Rooij liep de ploeg uit tot 3-0. Ook Anouk Foolen vond het doel, zodat de ruststand op 4-2 bepaald werd. In de tweede helft kwam Tess Berkien op stoom. Ze wist liefst drie keer te scoren. Helaas leed HCB '92 een aantal keer balverlies waaruit drie break-outs gescoord werden. In de laatste fase van de wedstrijd verslapte de Boxtelse verdediging waardoor Acritas aan het kortste eind trok: 7-8.

b-jeugd

De Boxtelse B-jeugd ontving Aristos uit Best. HCB' 92 had in de eerste helft haar verdediging op orde. Er werd goed aangesloten, zodat Aristos moeilijk ruimte kon vinden om te scoren. Toch was er bij beide teams geen gebrek aan creativiteit en werden er over en weer doelpunten gemaakt. Door fraai samenspel van Lieke van Rooij en Manon Vriens werd kort voor de rust de stand op 6-6 bepaald.

HCB'92 kwam de hele tweede helft niet meer in het spel zoals in de eerste fase van de wedstrijd. De handbalsters verspeelden ook met enige regelmaat de bal, waardoor Aristos middels een paar breaks een voorsprong nam van 6-9. Scheidsrechter Gina Smulders kende HCB '92 nog twee penalties toe, beide werden geweerd door Aristos. Eindstand: 8-15.

FOTO ONDER: Het rolstoelhandbalteam van HCB '92 kwam zondag voor het eerst in actie tijdens een toernooi in Castricum. De ploeg eindigde op de derde plaats. (Foto: HCB '92).