Nederlaag bij laatste speelronde

Taverbo verliest wedstrijd van kampioen Bergeijk

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo leed in de hoofdklasse A tijdens de laatste speelronde van de NTTB-competitie een 7-3 nederlaag tegen kampioen Bergeijk. In de hoofdklasse B eindigde het reeds gedegradeerde Taverbo/Sabo 2 het seizoen met een 6-4 overwinning op Taveres. Kampioenschappen werden behaald door Taverbo/Sabo 6, 7 en 10 die de titel pakten in respectievelijk de vierde, vijfde en zevende klasse.

Voor Taverbo/Sabo 1 stond er in de laatste speelronde van de hoofdklasse A weinig meer op het spel. Een ruime overwinning op de ongenaakbare kampioen Bergeijk zou de ploeg nog wel naar een eervolle tweede plaats hebben gebracht, maar dit bleek te veel gevraagd van de Boxtelse formatie. In eigen huis werd met 7-3 verloren. De winstpartijen kwamen op naam van Teun Vlaminckx en Danny Smits. Laatstgenoemde pakte samen met Michel Sperling eveneens een puntje in het dubbelspel. Aanvoerder Vlaminckx was nog dicht in de buurt van een stunt tegen voormalig eredivisiespeler Marco Bottram. De voorsprong die hij met veel geduld had opgebouwd, bleek echter niet voldoende voor de winst. Taverbo/Sabo 1 eindigde het seizoen derhalve op een derde plek en zal in de najaarscompetitie opnieuw zijn pijlen richten op het kampioenschap in de hoofdklasse en de zo vurig gewenste promotie naar de landelijke derde divisie.

Overwinning

Een dag eerder had Taverbo/Sabo 2 in Eindhoven het seizoen in de hoofdklasse B al afgesloten met een fraaie overwinning op Taveres. Beide ploegen waren al gedegradeerd en op het spel stond nog slechts de rode lantaarn. Omdat Taverbo/Sabo koste wat kost niet als laatste wilde eindigen, ging de ploeg er nog een keer vol tegenaan. De sterke Chinees Qiang Wang bleek opnieuw niet te verslaan maar tegen zijn teamgenoten pakte Taverbo/SABO juist voldoende punten om de laatste plek over te dragen aan de Eindhovense studenten: 4-6.

Vrijdagavond was verder een bijzonder succesvolle avond voor de Boxtelse tafeltennisvereniging, daar er maar liefst drie teams een kampioenschap mochten vieren. Taverbo/Sabo 6 eiste na een nek-aan-nekrace met het Eindhovense Flash de titel voor zich op in de vierde klasse. Voor Taverbo/Sabo 7 bleek een 7-3 overwinning op Always Fair ruim voldoende voor het kampioenschap in de vijfde klasse. Taverbo/Sabo 10 pakte de titel in de zevende klasse.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van Taverbo/Sabo heeft afgelopen zaterdag in eigen huis het voorjaarsseizoen afgesloten met een derde plaats in de tweede klasse junioren. Dani de Rooij en Sjoerd van Heerebeek waren niet te kloppen en wonnen al hun partijen. Lars de Laat voegde hier nog een punt aan toe. Als debutanten in deze klasse hebben ze hiermee een prima prestatie neergezet. Bovendien is Sjoerd van Heerebeek op een tweede plaats geƫindigd in het persoonlijke klassement met 17 gewonnen wedstrijden van de 21 die hij er gespeeld heeft. Gelijkspel was er voor het tweede jeugdteam dat Return Oss op bezoek kreeg. Hierdoor eindigt dit team met 42 punten uit tien wedstrijden op de voorlaatste plaats in de derde klasse junioren. Het derde jeugdteam dat uitkomt in de tweede klasse starters liet in de laatste wedstrijd belangrijke punten liggen door in eigen huis met 1-9 te verliezen van Never Despair uit 's-Hertogenbosch. Het team steeg met 51 punten uit tien wedstrijden naar de vierde plaats.