Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MAKELAAR WIL EINDE AAN LEEGSTAND VAN WINKELUNITS

Plan voor nieuwe woningen in Banier

HENK VAN WEERT

Al sinds de oplevering, acht jaar geleden, staat een aantal winkelunits op de begane grond van appartementencomplex Banier leeg. Eigenaar Antoon van de Water van RSP Makelaars in 's-Hertogenbosch overweegt er vier woningen in te realiseren.

Van de Water bevestigde deze week het verhaal dat er plannen zijn om de winkelunits geschikt te maken voor bewoning. ,,Maar het plan bevindt zich nog in een onderzoeksfase. We bereiden een presentatie voor die we op korte termijn willen bespreken met de bewoners van de bovengelegen appartementen. Hun medewerking hebben we nodig." Als de bovenburen erachter staan, gaat Van de Water verder met de uitwerking. ,,Ik verwacht binnen nu en een maand meer duidelijkheid te kunnen bieden."

GEEN SUPERMARKT

De winkelunits in Banier aan de Van Beekstraat waren vlot verhuurd toen het complex op de plek van de vroegere Maria Reginakerk in 2008 werd opgeleverd. Maar om het hoekje, richting gemeenschapshuis De Walnoot en de Prinses Amaliaschool, bleek het moeilijker winkeliers te vinden om er zich te vestigen. In 2009 werd nog getracht de vijf units samen te voegen om er een supermarkt te kunnen openen, maar daar werd een stokje voor gestoken. Uit vrees voor verkeersoverlast zag de gemeente Boxtel de komst van een discounter als Lidl niet zitten.

Als zich op dit moment een winkelier zou melden, kan die alsnog een van de vier units betrekken, benadrukte makelaar Van de Water. Veel hoop heeft hij daar na zoveel jaar niet meer op, gelet op de plannen om er woningen van te maken. ,,In Nederland worden momenteel veel leegstaande kantoorpanden geschikt gemaakt voor bewoning. Dit plan is daarmee te vergelijken", aldus Van de Water.

FOTO BOVEN: Als de bewoners van de bovengelegen appartementen ermee kunnen instemmen, wil makelaar Antoon van de Water de leegstaande winkelunits in de Banier verbouwen tot woningen. (Foto: Peter de Koning).


EERDER AANLEVEREN

Brabants Centrum
valt volgende week
woensdag in de bus

In verband met Hemelvaartsdag verschijnt Brabants Centrum volgende week een dag eerder: woensdag 4 mei.

Adverteerders dienen hun materialen uiterlijk dinsdag 3 mei om 12.00 uur, maar liefst eerder, te hebben aangeleverd. Sportverslagen kunnen tot maandagavond 2 mei worden ingezonden. Kerkberichten dienen uiterlijk morgen, vrijdag 29 april in het bezit van de redactie te zijn.