Praktijkleerlingen van het Baanderherencollege hebben de 'nieuwe' caravan van evenementenstichting Boxtel Vooruit gepimpt. (Foto: Peter de Koning).
Praktijkleerlingen van het Baanderherencollege hebben de 'nieuwe' caravan van evenementenstichting Boxtel Vooruit gepimpt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BHC-SCHOLIEREN PIMPEN CARAVAN VAN BOXTEL VOORUIT

'Het is zaak om geen tranen te maken'

Zeven tweedejaars scholieren van het Baanderherencollege (BHC) hebben de voorbij weken de 'nieuwe' caravan van Boxtel Vooruit gepimpt. De oude schaftkeet, die dienst deed als uitvalsbasis voor de evenementenstichting tijdens festiviteiten, was hoognodig aan vervanging toe en daarom schonk een van de vrijwilligers zijn oude kampeerwagen. Beschilderd met de Boxtelse gemeentevlag - compleet met sleutels - deed die gisteren, tijdens Koningsdag voor het eerst dienst.

Boxtel Vooruit gebruikt de caravan, en voorheen de houten schaftkeet, bijvoorbeeld om spullen op te slaan en als coördinatieplek. Voor de zeven leerlingen van het BHC Praktijkonderwijs was het een mooie klus om de buitenkant op te fleuren. ,,Er was ook gevraagd het interieur op te knappen, maar na overleg met een deskundige van De Vouwwagenspecialist op bedrijventerrein Ladonk hebben we dat maar achterwege gelaten. Het verwijderen of veranderen van de kastjes en dergelijke komt de stabiliteit van de caravan niet ten goede", vertelde docent Paul Peijnenburg, die samen met zijn collega Serge Schellekens het project beleidde. Schildersbedrijf Joosten gaf advies over de wijze waarop de polyester buitenkant het best kon worden beschilderd.

,,We hebben de caravan eerst goed schoongepoetst en konden daarna meteen aan het schilderen. De kunst daarbij was om geen 'tranen' te laten ontstaan. Dat zijn van die zakkers in de verf", vertelde leerling Larsson Bakker uit Boxtel, die later graag schilder wil worden. Dyano Sarijoen, ook uit Boxtel, gaf aan dat het best lastig was om rechte lijnen te maken. ,,Maar uiteindelijk is het best aardig gelukt, vind je ook niet?"

Bestuurslid Yvonne van de Nostrum van Boxtel Vooruit toonde zich in haar nopjes over het eindresultaat. Samen met haar man Bert haalde ze de caravan vrijdag, de laatste schooldag vóór de meivakantie, op. Enkele maanden stond de kampeerwagen op de parkeerplaats bij de school waar de leerlingen tijdens de lessen lekker buiten werkten. Maar ook menig vrij uurtje werd in het project gestoken.

FOTO ONDER: De BHC-leerlingen tonen trots de door hen beschilderde caravan van Boxtel Vooruit. Van links naar rechts: Max van de Pas, Sander Janssen, docent Paul Peijnenburg, Dyano Sarijoen, Wander Bril, Larsson Bakker, Koen Spooren en Luc van Rulo. (Foto: Peter de Koning).