HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde, tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de zesde zondag van Pasen met als motto: 'De vrede van Christus'. De paastijd gaat richting haar einde. Komende donderdag is het Hemelvaartsdag, de afsluiting van de veertig dagen waarin Jezus na zijn verrijzenis tussen zijn leerlingen heeft verbleven alvorens naar de hemel op te stijgen. In het evangelie van vandaag wijst Hij daar al naar vooruit: Hij zal gaan, maar tegelijk toch ook blijven, zij het op een andere wijze. Voor die nieuwe wijze zal Hij zijn Geest zenden, door middel van wie Hij te midden van zijn gemeenschap zal blijven wonen. Zo zijn ook wij hier nu door die Geest verzameld rondom onze Heer Jezus Christus.

* Hemelvaartsdag. Op Hemelvaartsdag luidt het motto: 'Gij zult kracht ontvangen'. Mannen van Galilea, wat staat gij naar de hemel te kijken? Deze vraag horen wij vandaag stellen aan de apostelen, die Jezus nastaren bij zijn Hemelvaart. Het hoogfeest van Hemelvaart markeert een moment in de paastijd waarin we afscheid nemen van de aardse verschijningen va Jezus, en ons voorbereiden op de komst van de heilige Geest, die wij tot op de dag van vandaag nodig hebben om te kunnen leven in zijn Geest.

* Liturgische kalender. Maandag 2 mei: heilige Athanasius, bisschop en kerkleraar; Verjaardag van de wijding van de kathedraal. Dinsdag 3 mei: heilige Filippus en Jakobus, apostelen. Woensdag 4 mei: H. Athanasius, bisschop en kerkleraar. Donderdag 5 mei: Hemelvaart van de Heer.

* Bereikbaarheid. In verband met Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, is het parochiesecretariaat deze week bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend van 09.00 uur tot en met 12.00. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Woensdag 4 mei 19.00 cursus Catholicism, pastoraal centrum Duinendaal. Vrijdag 6 mei 10.00 cursus Catholicism, pastoraal centrum Duinendaal.

* Moederdagviering. Maandag 9 mei vindt om 19.00 weer de jaarlijkse Moederdagviering plaats in de Annakapel aan de Roond. Na de heilige mis is er ruimte voor ontmoeting met een kopje koffie/thee. Intenties voor deze viering kunnen tijdig opgegeven worden bij het parochiesecretariaat.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Collecte voor Oekraïne. De collecte voor Oekraïne die afgelopen weekend is gehouden, heeft 119,30 euro opgebracht.

* Dodenherdenking. Woensdag 4 mei vindt om 18.30 in de Sint-Petrusbasiliek dodenherdenking plaats. Aansluitend is er een stille tocht naar de oorlogsgraven op de begraafplaats bij het voormalige Heilig Hartkerkhof.

* Kapellentocht. Evenals vorig jaar wordt in de meimaand een kapellentocht langs de veldkapellen van de parochie gehouden. Informatie hierover is te vinden op de website van de parochie of achter in de kerk.

* Eucharistievieringen weekend. Zaterdag 19.00 (samenzang). Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis); voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis van zondag verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Brevis in G van Mozart.

* Orgelprogramma. Franck – Pièces pour le Magnificat; Mendelssohn – Andante tranquillo; Franck – Andantino en mi bemol; Franck – Sortie.

* Hemelvaartsdag. Op Hemelvaartsdag, 5 mei, zijn er in de Sint-Petrusbasiliek twee vieringen: donderdag 09.00 (stille mis) en 10.30 uur (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger op donderdag is pastor R. Niessen en predikant is diaken T. Dankers.

* Hoogmis Hemelvaartsdag. Tijdens de hoogmis op Hemelvaartsdag verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Benedicamus Domino van Perosi.

* Orgelprogramma. Zelenski – Uit 'Preludes'; Hurford – A Fancy; Tomlinson – Andante semplice; Zelenski – Allegro maestoso.

* Rozenhoedje. Vanwege de meimaand wordt in de Sint-Petrusbasiliek iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag om 08.30, voor de viering van 09.00, een rozenhoedje gebeden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Jo v.d. Boogaard (mgd); Jan en Mien Schellekens- v. Wagenberg (mgd); Toos Vogels-Jansen (mgd); pastoor De Beer; Harrie de Bressers (verj).

ZONDAG 09.00 overl. fam. Van der Made. 10.30 Jo v. Weert- v. Wezel (mgd); Wim Aarns (mgd); Jan Jaspers (mgd); fam. Bergman- v. Uden; Helga Jansen en zoon Thomas; overl. ouders Van Heeswijk- v. Beljouw uit dankbaarheid; overl. fam. Van den Brekel (verj) en uit dankbaarheid.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 09.00 voor alle parochianen. 10.30 voor alle parochianen. 15.30 gebedsdienst in de kapel Onze Lieve Vrouw van de Vrede bij de voormalige Heilig Hartkerk

VRIJDAG 09.00 voor alle overl. families.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Voorganger en kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Ties Spierings; Theo v.d. Loo (trouwdag).

ZONDAG 09.30 hoogmis. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Marie-José Heersche- v.d. Boom (jgt); Piet v. Aarle.

MAANDAG 09.00 stille mis.

WOENSDAG Dodenherdenking, 19.00 met medewerking van gilde Sint-Antonius Abt.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 open luchtmis bij de Mariakapel van Beauraing in het gehucht Hezelaar. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong m.m.v. buurtvereniging Hezelaar en Comité Pro Maria. Intenties voor vader en moeder, Harrie, Kees en zusje.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Hedenochtend namen wij afscheid van Theo van de Wetering (75). Dat hij moge rusten in vrede. Dinsdag is Jan van de Wijdeven (95) overleden. Maandag 2 mei nemen wij afscheid van hem.

* Dodenherdenking 4 mei. Om 19.00 in de kerk met medewerking van gilde Sint Antonius Abt, stichting Algemeen Belang Liempde, leerlingen van basisschool De Oversteek en leden van de contactgroep Liempde. Ook zijn dit jaar nabestaanden van de Liempdse oorlogsslachtoffers door ABL persoonlijk uitgenodigd. Na de kerkdienst volgt een stille tocht naar het monument David en Goliath in het Concordiapark waar een krans en bloemen worden gelegd, gedichten worden voorgedragen en om 20.00 uur twee minuten stilte volgen, gevolgd door The Last Post. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in café Het Wapen van Liempde.

* Hemelvaart 5 mei. De stille mis om 09.00 vervalt. Bij goed weer is er wel om 10.30 een openluchtmis bij de Mariakapel op Hezelaar. Bij slecht weer is deze in de kerk. Om 10.15 luiden dan extra de klokken ter waarschuwing dat de openluchtmis vervalt en dat uitgeweken wordt naar de kerk.

* Welkom in de pastorie. Zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken op de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Na de viering is er koffie en thee in De Uitwijk. Misintenties voor Marianne Freijse; Gerard v.d. Heijden; Koosje v. Zoggel (verj); overl. ouders Van der Heijden.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intentie voor Piet Kruijsen (verj).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen. Intenties kosten 12 euro en kunnen in een envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Agenda. Zaterdag 7 mei 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Maandag 9 mei vergadering werkgroep Toekomst. Zondag 15 mei 10.30 eucharistieviering Pinksteren. Tijdens deze viering doen zeven kinderen hun eerste communie.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51, Helma Rombouts 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is open op maandag van 10.30 tot en met 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met medewerking van muziekvereniging Sint-Willibrordus. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Bertus v.d Struijk (jgt); levende en overleden leden van muziekvereniging Sint-Willibrordus; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO.

DINSDAG 10.00 eucharistieviering voor de vruchten der aarde in de boerderij van de familie Van Esch aan de Overeind 2. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Na afloop is er koffie of thee. Iedereen is welkom.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Voor deze viering zijn speciaal de nieuwe bewoners van het afgelopen jaar uitgenodigd. Intenties voor overl. fam. Van Eijndhoven- v.d. Pas; Sjef en Tina v.d. Broek- v.d. Nieuwelaar en dochter Corrie; voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Dauwtrappen. Traditiegetrouw is op de eerste zondag van mei het dauwtrappen van muziekvereniging Sint-Willibrordus. Daarom is er op zondag 1 mei om 10.00 een eucharistieviering die opgeluisterd wordt door de muziekvereniging. Er is dan geen viering op zaterdag 30 april.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Harrie v.d. Langenberg; Sjaan v.d. Langenberg- v. Osch; Harriette Oudshoorn- v.d. Langenberg; Toon v.d. Langenberg; Marij den Otter- den Otter; Marie Geerts-Slijters; Johannes v. Dinther (verj); Elisabeth v. Dinther- v. Weert (verj); Sjaak v. Dinther (verj).

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje. Daarna vespers, het liturgisch avondgebed.

WOENSDAG Dodenherdenking, 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor de gesneuvelden; Marij den Otter- den Otter; Marie Geerts-Slijters.

MEDEDELINGEN

* Collectant. Donderdag 21 april was er een gezellige bijeenkomst met de collectanten. Hendrik Klomp gaf, na zestig jaar collectant te zijn geweest in de Sint-Lambertuskerk, het stokje over. De parochie bedankt Hendrik voor de ijver en de inzet al die jaren en wenst de opvolger succes.

* Rozenhoedje. In de meimaand wordt op dinsdag en donderdag om 19.00 het rozenhoedje gebeden.

* Dodenherdenking. Op 4 mei gaan de aanwezigen na de eucharistieviering in de kerk naar het monument op de kruising van de Sint-Lambertusweg en Kerkeind voor de herdenking.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel met medewerking van de cantorij. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er geen Paks vanwege de meivakantie. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade.

MEDEDELINGEN

* Zingen. Zondag 09.45 inzingen van het lied van de maand: Taizélied 117d.

* Agendavergadering. Dinsdag 13.30 agendavergadering in De Schakel.

* Hemelvaartsdag 5 mei. Geen dienst.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

ZONDAG 1 MEI

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael (Mgr. Bekkersstraat). Aanmelden tot 29 april via telefoonnummer 66 25 79.

MAANDAG 2 MEI

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 3 MEI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Adelaar.