Verschillende zogeheten 'petrolheads' met hun gepimpte bolides verzamelden zich op de Markt om hun 'kunstwerken' te tonen. (Foto's: Albert Stolwijk).
Verschillende zogeheten 'petrolheads' met hun gepimpte bolides verzamelden zich op de Markt om hun 'kunstwerken' te tonen. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Met zonnebril én paraplu struinen tussen de kraampjes

Gezellige drukte tijdens Oranjebraderie

Ondernemers hadden de handen uit de mouwen gestoken om van het evenement op de Markt en in de Rechterstraat, de Stationsstraat en de Breukelsestraat een échte happening te maken. De draaimolen op de Markt maakte onophoudelijk rondjes en ook op en voor het grote muziekpodium danste menig ouder er mét kinderen op los.

Voor een enkeling gooide de felle wind roet in het eten. De tent van Anyfma waar creatievelingen hun werk lieten zien, waaide bijna weg en dus werden de activiteiten naar binnen verplaatst. ,,Jammer, maar we hebben binnen ook veel aanloop. Voor ons is de dag meer dan geslaagd hoor", benadrukte Phyllis Samson van Anyfma lachend.

Flitsende bolides

De tientallen uitgestalde gepimpte auto's op de Markt konden op veel bekijks rekenen. De extreem verlaagde en blinkende auto's met onder meer dubbele uitlaten, vleugeldeuren, deuren zonder grepen en uitgebreide ingebouwde muziekinstallaties lieten menig jongens- én mannenhart sneller kloppen. ,,Ik ben een echte autogek, ik vind het vet dat die auto's zo laag zijn", glunderde Nick van Eijndhoven (12). De eigenaren van de verbouwde bolides kwamen van heinde en verre om hun wagens te showen. ,,Alleen aan het interieur al heb ik zes maanden non-stop gewerkt en in totaal ben ik al bijna acht jaar bezig met het stylen van deze Opel Astra Coupé", vertelde Ferry van Oosten. Alleen aan het logo op het stuur is het merk nog te herkennen. ,,Er zit veel werk in deze wagen en ik vind het mooi om te vertellen over mijn passie. Mensen zijn heel geïnteresseerd en dat maakt deze dag extra leuk."

Matrassenrace

Naast de paraplu kon gelukkig ook de zonnebril tevoorschijn gehaald worden. ,,Zodra er een buitje is, verdwijnt iedereen en wanneer de zon zich laat zien, duikt iedereen weer op", lachte Arnoud Brok, de zoon van Noud Brok van De Slaaphoek. Hij begeleidde vandaag de wedstrijden matrassjouwen in de Breukelsestraat. ,,We hebben al best wat deelnemers gehad die het aandurfden."

De modeshow in dezelfde straat kon op veel bekijks rekenen. Henk van den Biggelaar praatte het catwalkevenement aan elkaar. ,,Handen op elkaar voor de echte bikkels", zei hij, doelend op een jong model dat met blote benen kleding showde. Het was immers toch best fris op het podium. Bij Bosch Wijnkopers was het binnen gezellig druk. Kunstenares Sjan van Loon-van Hal opende daar haar expositie met teken- en schilderwerk. ,,Dit is mijn eerste Boxtelse expositie en dat is best spannend. Ik ben een échte Boxtelse en nu laat ik mijn werk voor het eerst aan bekenden zien. Dat is veel enger dan aan onbekenden", bekende ze.

Het was, ondanks de regen- en hagelbuien, gezellig druk in de Boxtelse straten tijdens de jaarlijkse Oranjebraderie.
De modeshow in de Breukelsestraat trok veel bekijks.
Een paraplu was geen overbodige luxe.
Allerlei koopwaren werden aangeboden op de Oranjebraderie, waaronder planten.
De matrassenrace van De Slaaphoek in de Breukelsestraat bleek een hilarisch spel.
De kleintjes vermaakten zich prima in de draaimolen.