Robbie van Erp (9), Marco van Esch (11), Renée van Erp (12) en Jesper van Esch (8) fietsten samen met hun opa én initiatiefnemer van de spinningmarathon Joop de Langen voor het goede doel in café 't Geveltje. (Foto: Albert Stolwijk).
Robbie van Erp (9), Marco van Esch (11), Renée van Erp (12) en Jesper van Esch (8) fietsten samen met hun opa én initiatiefnemer van de spinningmarathon Joop de Langen voor het goede doel in café 't Geveltje. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

24 uur spinnen voor het goede doel

Samen met opa op de trimfiets in 't Geveltje

De jaarlijkse spinningmarathon in café 't Geveltje aan de Stationsstraat kreeg voor initiatiefnemer Joop de Langen dit jaar een bijzonder tintje. Zijn vier kleinkinderen kropen samen met hem op de fiets om te spinnen voor het goede doel.

Ze waren even voor vier uur al flink aan het opwarmen, de sporters die zaterdag op trimfietsen 24 uur gingen spinnen voor het goede doel. Dat was dan ook geen overbodige luxe. Hoewel de fietsers elkaar regelmatig afwisselden zaten de meesten toch zo'n drie tot twaalf uur aan één stuk op de fiets.

De sportievelingen fietsten niet zomaar, ze kwamen in actie voor twee goede doelen. Dit jaar waren dat het Ronald McDonald Kinderfonds en de stichting Kinderen van de Voedselbank. ,,Het geld dat we voor de Kinderen van de Voedselbank ophalen komt ook écht ten goede aan Boxtelse en Liempdse kinderen. Bij het Ronald McDonald Kinderfonds gaat al het geld naar de locatie in Veldhoven, dichtbij Boxtel", vertelde Jenny van Esch, één van de organisatoren van de actie.

Kleinkinderen

Voor initiatiefnemer De Langen was deze editie van de marathon extra speciaal. Vier kleinkinderen fietsen een uur mee. Renée (12) en Robbie (9) van Erp en Marco (11) en Jesper (8) van Esch fietsten samen met hun opa voor het goede doel. ,,Ik begin rustig en aan het einde geef ik vol gas", vertelde Renée. Marco deed voor de tweede keer mee en fietste twee uur. ,,Ik heb me niet echt voorbereid. Ik breakdance veel, dus hopelijk ben ik fit genoeg." Voor Robbie en Jesper was het, net als voor Renée de eerste keer. ,,Ik vind het vooral leuk om met mijn opa te fietsen", glunderde Jesper. ,,En voor het goede doel", voegde Robbie daar aan toe.

Traditiegetrouw gaven onder meer trainers Jolanda van den Oetelaar en Tom van Lieshout de spinninglessen. ,,Dit is de tiende keer dat ik meedoe. Ik heb ooit in het eerste jaar 'ja' gezegd tegen het initiatief en de daaropvolgende jaren kom je er niet meer onderuit. Ik doe het graag, want het is een uniek initiatief. Hoe vaak geef je nu spinningles in een kroeg", knipoogde Van Lieshout. Vol enthousiasme loodste hij zondag, na bijna 17 uur spinnen, de sporters door de marathon heen. ,,Je fietst voor de kinderen en niet voor jezelf. Heb je pijn? Vergeet die pijn!", riep hij tijdens het fietsen. De marathon leverde uiteindelijk 5.892,14 euro op, dat verdeeld wordt tussen de twee goede doelen.