Directeur Monique Arends van Sam's Kledingactie en wethouder Peter van de Wiel openden vrijdag het nieuwe pand aan de Korenmolen in Boxtel, waar Sam's Kledingactie en Green Textile vanaf heden gehuisvest zijn. (Foto: Albert Stolwijk).
Directeur Monique Arends van Sam's Kledingactie en wethouder Peter van de Wiel openden vrijdag het nieuwe pand aan de Korenmolen in Boxtel, waar Sam's Kledingactie en Green Textile vanaf heden gehuisvest zijn. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Sam's Kledingactie en Green Textile samen onder één dak

Bossche kledingverwerkers naar Boxtel

Boxtel is weer een bedrijf rijker. Wethouder Peter van de Wiel opende vrijdag de nieuwe locatie van Green Textile en Sam's Kledingactie aan de Korenmolen op bedrijventerrein Ladonk. Dat deed hij samen met directeur Monique Arends van Sam's Kledingactie.

De twee organisaties zitten vanaf heden samen onder één dak, waardoor samenwerken in de toekomst volgens hen nóg beter zal gaan. Voorheen waren beide organisaties gevestigd op verschillende locaties in 's-Hertogenbosch.

Het nieuwe pand in Boxtel biedt twee keer zo veel opslagruimte voor ingezamelde tweedehandskleding en schoeisel. De bedrijven hopen door de verhuizing naar een gezamenlijk pand elkaar te versterken in hun activiteiten.

Totaalaanpak

Green Textile biedt een totaalaanpak voor het inzamelen, sorteren, recyclen en vervezelen van textiel. Doel van de organisatie is te komen tot 'Zero Waste': het honderd procent recyclen van textiel.

Green Textile verwerkt niet alleen textiel voor Sam's Kledingactie. Het bedrijf doet dit ook voor andere instellingen in de gehele Benelux en kan dit ook eenmalig verzorgen voor op zichzelf staande kledinginzamelacties.

Sam's Kledingactie is de oudste charitatieve kledinginzamelaar van Nederland en zamelt sinds 1967 met een netwerk van circa duizend vrijwilligers tweedehands kleding en schoenen in. Na inzameling wordt de kleding verkocht en dat levert hen geld op, dat ze gebruiken om noodsituaties in oorlogsgebieden te verlichten.

Vier miljoen kilo

Green Textile en Sam's Kledingactie verwerken per jaar meer dan vier miljoen kilo ingezameld textiel. Een deel van de inkomsten is bestemd voor ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood.