Vorsenpoel tegen Spelelier
Vorsenpoel tegen Spelelier Peter de Koning

koningshockey en voetbal in boxtel ook dit jaar een succes

Ondanks regenbuien stoer doorspelen

TONNIE WESSELING

Aan de oproep van voetbalvereniging ODC om, vanwege gebrek aan parkeerplaatsen, op Koningsdag met de fiets naar sportpark Wagenaars te komen, was ruimschoots gehoor gegeven. Het zag woensdag zwart van de fietsen bij de ingang van het terrein. Die dag werd bij ODC en MEP het jaarlijkse Koningsvoetbal en -hockey gehouden voor alle basisscholen van Boxtel. Op kunstgras gelukkig, zodat de kinderen geen last hadden van in de modder wegzakkende voetjes...

Femke Lagerweij van de organisatie bij MEP, meldde dat het hockeytoernooi voor de vijfde keer werd georganiseerd voor kinderen vanaf groep drie. ,,Er zijn ruim tweehonderd kinderen van zeven basisscholen en er wordt in vier poules, op leeftijd ingedeeld, gestreden om drie bokalen", zei ze, terwijl ze wees naar het glimmende drietal op een desk. ,,Er is heel veel enthousiasme, ondanks het slechte weer", vertelde Lagerweij vol trots. ,,We gaan dan ook gewoon door."

Feline Wijdenes en Elin Loupias, beide 11 jaar, van basisschool De Spelelier vonden het ook best jammer van het weer, maar: ,,hockey in de regen is eigenlijk best wel fijn. We hebben de eerste wedstrijd tegen een ander team van De Spelelier gewonnen!", zeggen ze vol trots. Beide zijn echte hockeymeisjes van MEP, compleet met bitjes, maar spelen nu in een T-shirt van de school.

Julius Duiven (7) van de Sint-Petrusschool heeft lekker 'droog' gespeeld en met 7-0 gewonnen van het Molenwijkteam. Hij heeft haast want hij moet over één minuut weer spelen. Tijdens de pauze stroomde de kantine vol met verkleumde ouders en natte kinderen met blije gezichtjes. Floor (6) en Roos (7) van de Molenwijkschool aten even een broodje. ,,We hebben niet gewonnen", aldus Roos. ,,Maar het is leuk dat je teamgenootjes hebt van de hele school. Het gaat vandaag ook bliksemen, ik denk wel dat iedereen dan naar binnen gaat", zei ze zorgelijk. Richard Broeren moedigde zijn dochters Lotte en Tessa aan. ,,Normaal voetballen de dames bij ODC, maar ze vonden het leuk eens iets anders te doen." Alle velden worden benut en het is een kleurrijk schouwspel. ,,Het is zo gaaf om de kinderen bezig te zien, het weer maakt ze niets uit, ze zijn allemaal fanatiek bezig", meldde Claudia Schults (organisatie).

De winnaars Poule A (groep 3): team van Angelaschool 1 (Poule A), De Spelelier 2 (Poule B en C) en De Hobbendonken 1 (Poule D) trokken bij het scholenhockey aan het langste eind. De Prinses Amaliaschool won de prijs voor leukste 'teamselfie'.

diehards

Bij het Koningsvoetbal op de ODC-velden zei organisator Arjan van Bokhoven: ,,Alle 32 teams zijn er en hebben goede zin." Peter de Bresser en Kees Hermans van de EHBO hebben al werk gehad. ,,Een spier in de lies die lelijk deed en een kind waarbij een tand door de lip was geschopt..." Jurre Verberk (10) van De Vorsenpoel had 's ochtends nog niet gespeeld maar kwam z'n zusje Tess aanmoedigen. Ze had echter al drie keer verloren. ,,Ze gaat voor de sportiviteitsprijs, het zijn echte diehards", zei haar vader lachend.

Cindy Vullings (13) van De Angelaschool moest nog een keer spelen, maar wist al dat ze helaas niet meer in de finale uitkwam. Eleny van der Liefvoort (13) van De Vorsenpoel verloor driemaal. ,,Er hadden twee spelers een goal in het eigen doel geschopt!",,Maar jullie verliezen wel in stijl", zei Cindy. Pien (11) van de Sint-Petrusschool daarentegen heeft drie keer gespeeld en alle drie de duels gewonnen. ,,Ik hoop dat we voor de prijzen gaan, we moeten nog één keer spelen. Ik vind het heel leuk, maar ook spannend, omdat er zoveel mensen kijken." Ook bij ODC dus allemaal bikkels. Tijdens een flinke hagelbui werd er stoer doorgespeeld, terwijl de ouders dekking zochten...

De Angelaschool 1 (meisjes), Molenwijkschool (gemengd), Sint-Petrusschool (jongens, poule C) en De Spelelier 2 (jongens, poule D) waren de winnende teams van het schoolvoetbaltoernooi.

FOTO'S BOVEN: Honderden leerlingen van Boxtelse basisscholen streden tegen elkaar op de voetbalvelden van ODC of de hockeyvelden van MEP. (Foto's: Peter de Koning).

Amaliaschool tegen Theresiaschool