Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up, Jeannette?

Je auto laten wassen voor maar vijf euro. Waar kan dat nog? Boxtelaren konden hun auto's gisteren door een wel heel bijzondere 'wasstraat' rijden. In de Herman Brandtstraat achter de Angelaschool stonden tientallen kinderen van alle leeftijden van de buitenschoolse opvang (bso) Coolkids opgesteld. Mét sponzen en emmers sop in de aanslag, om passerende auto's blinkend schoon te poetsen. De jeugd deed haar uiterste best. Van kleine Renaultjes tot een heuse limousine: elk voertuig werd vakkundig onder handen genomen. Uiteindelijk werd er 150 euro opgehaald. Ook Jeannette de Vries (12) hielp mee.

Wat ben je aan het doen? ,,Ik ben auto's aan het wassen. Dat doe ik niet zomaar. Het dochtertje van één van de medewerkers van Kindercentrum Kindertuin heeft de spierziekte SMA, waardoor ze uiteindelijk verlamd zal raken en ook niet zo oud zal worden. Al het geld dat we vandaag ophalen is voor onderzoek naar de ziekte."

Wat is de truc om een auto écht goed schoon te krijgen? ,,Twee sponzen en heel veel zeepsop. Je armen moet je heen en weer bewegen als een ruitenwisser, dan krijg je het grootste oppervlak schoon. En wanneer je de voorruit wast, moet je altijd zorgen dat je ook onder de ruitenwissers poetst. Het is wel lastig om het dak goed schoon te krijgen, want daar kan ik nét niet bij."

Bevalt het auto's wassen een beetje? ,,Het is vandaag lekker weer en dat is het dit jaar nog niet vaak geweest. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn in het zonnetje. Het is ook heel leuk om te doen. Lekker elkaar nat spetteren. Natuurlijk doen we heel goed ons best op het wassen, maar het is vooral heel gezellig met elkaar."

Komen er veel auto's langs? ,,Jazeker, we zijn nu een uurtje bezig en er zijn al meer dan tien auto's geweest en nu staan er ook alweer drie te wachten. We krijgen ook enthousiaste reacties van voorbijgangers. Net werden we zelfs aangemoedigd door een groepje mensen."

FOTO RECHTS: Jeannette de Vries (12) waste gisteren samen met tientallen andere kinderen van bso Coolkids auto's voor het goede doel. (Foto: Peter de Koning).