Breakdancer Ranil van Peperstraten houdt op 24 april een dansevenement in poppodium Dynamo aan het Catharinaplein in Eindhoven. (Foto: Peter de Koning).
Breakdancer Ranil van Peperstraten houdt op 24 april een dansevenement in poppodium Dynamo aan het Catharinaplein in Eindhoven. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

dansen in dynamo op zondag 24 april

Liempdse breakdancer houdt battle in Eindhoven

De Liempdse docent breakdance Ranil van Peperstraten wil graag deze dansstijl laten groeien op plekken waar mensen weinig tot niks hebben. Om dit te realiseren, organiseert hij op zondag 24 april een breakdance-evenement in poppodium Dynamo aan het Catharinaplein te Eindhoven.

Van Peperstraten reist regelmatig af naar zijn geboorteland Sri Lanka. Met zijn grote passie breakdancen wil hij een stukje positiviteit doorgeven aan de kinderen in het land. Samen met een team laat hij de jonge generatie ontdekken dat je uit heel weinig iets positiefs kunt laten groeien. Hij hoopt met het evenement in Dynamo ook andere docenten te inspireren, zodat de 'scene' zichzelf nog sneller kan vermenigvuldigen.

battles

De Liempdenaar is geen onbekende in de gemeente Boxtel. Onlangs trad hij samen met Lotte Timmermans nog op tijdens Concerto d'Amore van Boxtel's Harmonie. Daarnaast verzorgt hij regelmatig dansworkshops op Boxtelse basisscholen.

Zowel kinderen als volwassenen voeren 'breakdance battles' op voor een jury die uit bekende dansers bestaat, onder wie Jay, Kenji, De Burgemeester, Drosha, Shane en Dennis. Er draaien verschillende Deejays, zoals Nobunaga en

Soundroc. De host van deze dag is Terence. ,,Een dag vol hiphop, breakdance en positiviteit", aldus Ranil. Het evenement vindt plaats tussen 13.00 en 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt vijf euro voor kinderen en 7,50 euro voor volwassenen.