Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INITIATIEFGROEP VRAAGT BEDENKTIJD VAN PAROCHIEBESTUUR

Studie naar toekomst Heilig Hartkerk

Een initiatiefgroep onder leiding van Boxtelaar Paul van Alphen wil verkennen of de voormalige Heilig Hartkerk behouden kan blijven voor brede maatschappelijke doeleinden. De groep heeft het bestuur van de Heilig Hartparochie drie maanden bedenktijd gevraagd om een plan uit te werken dat voorziet in een maatschappelijke functie en een stevige economische basis.

Momenteel hebben zich enkele kandidaat-kopers voor de Heilig Hartkerk, de pastorie en de tuin gemeld. De initiatiefgroep wil een plan uitwerken waarin alle onderdelen van het monumentale complex - kerk, pastorie en tuin - bijeen blijven. ,,Als een van de onderdelen tussentijds verkocht wordt, dan haken we af omdat we alleen kansen zien voor een integrale aanpak", licht Van Alphen toe. Ontwikkeling van pastorie en tuin is nodig om gelden te genereren en zo de kerk te behouden voor cultuur.

De initiatiefgroep wacht momenteel op een reactie van het parochiebestuur. ,,We hebben aangegeven dat het bestuur binnen onze ideeën de mogelijkheid behoudt om mede de regie te behouden over de invulling van de voormalige kerk", stelt Van Alphen. Het beheer zou overgedragen kunnen worden aan een stichting waarin meerdere partijen participeren.

In de gemeenteraad werd vorige maand aangedrongen op behoud van de kerk voor de gemeenschap. (Foto: Peter de Koning).