Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

SPRANKELEND OPTREDEN CARMINIS CONSORT IN BOXTEL

Een muzikale belevenis uit de Gouden Eeuw...

In de goed gevulde protestantse kerk presenteerde het ensemble Carminis Consort zaterdag een sprankelend optreden rond oude meesters in de muziek. Vanaf hun entree bij de klanken van de barokgitaar brachten zij sfeer: een muzikale ontmoeting in een patriciërshuis, met als geëerde gasten Rembrandt van Rijn en Constantijn Huygens.

Van de dichter Huygens werden brieffragmenten voorgedragen en zeven liederen gezongen, muziek die hij componeerde voor zijn vrienden en gasten, naast zijn bezigheden als diplomaat.

De enige instrumentale compositie die van hem bewaard is gebleven werd op viola da gamba vertolkt door Juun Voorhoeve.

AFWISSELING

De dromerige klanken van de gamba en het klavecimbel, bespeeld door Tjalling Roosjen, vormden de ingetogen begeleiding van de twee sopranen. Zij maakten veel indruk met een duet van Claudio Monteverdi, waarbij Margareth Iping beneden de eerste partij zong en Ineke Baksteen de echo-partij vanaf het orgelbalkon. Door de afwisseling met instrumentale muziek en de variatie in componisten, was dit optreden van Carminis Consort gevarieerd en interessant.

De nieuwe serie Klassiek in de Kerken werd door initiatiefnemer Laurens Felix in zijn introductie bij het concert aanbevolen bij de luisteraars. Het is een serie goede klassieke muziek op fietsafstand, met een ontmoeting na afloop. Op 8 oktober volgt een concert door blaaskwintet Cartouche.

FOTO BOVEN: Impressie van het optreden van Carminis Consort in de protestantse kerk. (Foto: Geert Koelink).

Boxtel

Rommelmarkt De Rots

Liefhebbers zijn zaterdag 7 mei tussen 13.00 en 16.00 uur welkom om te snuffelen tussen de spullen op de rommelmarkt in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De toegangsprijs bedraagt één euro.

Afbeelding