Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Muzikale stoet vertrekt vanaf Het Wapen van Liempde

Dauwtrappen met fanfare Concordia

De Liempdse Koningsdag wordt dit jaar traditiegetrouw afgetrapt door fanfare Concordia. Evenals voorgaande jaren staan de muzikanten voor dag en dauw op om vervolgens om 06.00 uur 's ochtends een muzikale tocht door Liempde af te leggen.

Het dauwtrappen op Koningsdag is inmiddels verworden tot een échte traditie en veel Liempdenaren lopen dan ook graag mee. In tegenstelling tot voorgaande jaren en eerdere berichten verzamelt de muzikale stoet om 05.45 uur bij café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein en niet bij sociaal-cultureel centrum De Serenade. Vervolgens zal het gevolg stipt om 06.00 uur vertrekken.

De route die wordt afgelegd is ongeveer tien kilometer lang. Halverwege kunnen deelnemers aanschuiven voor een ontbijt op een bijzondere locatie. De kosten voor het ontbijt bedragen vijf euro per persoon. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via bestuur@fanfareconcordialiempde.nl of bij Bert van Ruremonde via telefoonnummer 06-53 25 36 16 of (0411) 63 21 64.

FOTO ONDER: Ieder jaar staat op Koningsdag een grote stoet Liempdenaren samen met fanfare Corcordia stipt om 06.00 uur 's ochtends klaar om te gaan dauwtrappen. Ook dit jaar zal er weer een muzikale tocht vertrekken, maar anders dan voorgaande jaren zal dit vanaf Het Wapen van Liempde gebeuren. (Foto: Gerard Schalkx).