LIEMPDENAREN IN ACTIE OP DRIE FRONTEN

Talenten Judoclub Liempde grossieren in podiumplaatsen

De judoka's van Judoclub Liempde hebben afgelopen weekend meegedaan aan verschillende toernooien in de regio. Zaterdag verschenen 21 talenten op de mat in Moergestel waar werd gestreden om de Brabant Cup, zondag kwamen dertien judoka's in actie tijdens een instaptoernooi in Sint-Oedenrode en deden drie leden mee aan een internationaal toernooi in Berlicum.

Tijdens de vijfde ronde van de Brabant Cup in Moergestel sprongen de prestaties van Lola Canters en Xavi van Weert in het oog. Xavi won de eerste partij met een hele mooie ippon seoi nage en zegevierde ook in de andere partijen. Hij werd eerste. Lola verloor de eerste wedstrijd. Daarna wist ze alle partijen te winnen en werd ze tweede.

Kampioen: Xavi van Weert, Keira Kreijveld. Tweede plaats: Lola Canters, Teun Franken, Mats Canters, Jop Putmans. Derde plaats: Gijs de Wit, Anouk van der Meijden, Xander Kreeft. Vierde plaats: Irene van Oijen, Mike van der Meijden, Joost van der Linden, Bas daverveld, Kasandra Wagenaars, Faye Goossens, Kris Dolman, Migus Ribeiro, Mees Koster, Cas de Wit.

In Sint-Oedenrode maakte Mika van Weert indruk met een tweede plaats. Femke Jorritsma, die de voorgaande wedstrijden nog wat voorzichtig de mat op ging, wist alle duels vol overtuiging te winnen. Ze pakte de eerste prijs.

Kampioen: Quinn Goossens, Femke Jorritsma, Xander Kreeft. Tweede plaats: Mirthe Jorritsma, Mika van Weert, Teun Franken. Derde plaats: Will van Oirschot, Mees Koster. Vierde plaats: Britt van Oirschot. Vijfde plaats: Faye Goossens, Anouk Jorritsma, Migus Ribeiro, Guus Zwijnenberg.

In Berlicum namen Keira Kreijveld, Xavi van weert en Collin van Dijk deel. Collin maakte hier zijn rentree na drie maanden afwezig te zijn geweest op wedstrijdniveau. Het Liempdse drietal liet zien goed op weg te zijn. Keira begon haar eerste wedstrijd niet fel genoeg en verloor. Nadien herpakte ze zich en won ze twee partijen. Xavi verloor tweemaal, maar was zeker niet kansloos.

Collin wist door te dringen naar de strijd om het brons. Tijdens die wedstrijd kwam hij dezelfde judoka tegen als in de eerste wedstrijd, die hij had verloren. Nu begon de jonge Liempdenaar heel anders aan de wedstrijd en kwam hij al snel met waza-ari voor. Hij verloor evenwel met ippon.