Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ODC EN MEP BIEDEN GASTVRIJ ONDERDAK AAN TOERNOOIEN

Voetballen en hockeyen op Koningsdag

Voetballen op de verjaardag van het staatshoofd. Het gebeurt al vele decennia in Boxtel en ook dit jaar wordt de traditie opgepakt. Sportpark Wagenaars van ODC ontvangt niet minder dan 32 teams van acht basisscholen die gaan strijden om de Boxtelse schoolvoetbaltitel. Even verderop in sportpark Molenwijk wordt bij MEP door 28 teams gestreden om de hoofdprijzen tijdens het Koningsdaghockey.

Het schoolvoetbaltoernooi wordt georganiseerd onder de paraplu van Boxtel Vooruit, dat nauw samenwerkt met ODC. Daar is Arjan van Bokhoven al vijftien jaar verantwoordelijk voor het draaiboek. In de eerste jaren werkte hij samen met Wim van de Wijdeven, de laatste jaren doet hij dat alleen. ,,Volgend jaar draag ik het stokje over, dan mag de jeugd het overnemen", zegt Van Bokhoven.

Hij is trots dat ook dit jaar weer zoveel schoolkinderen de weg naar het kunstgras van ODC weten te vinden. ,,Het kost eigenlijk nauwelijks moeite om scholen en kinderen enthousiast te maken voor het Koningsdagvoetbal", zegt Van Bokhoven. ,,Eén mailtje is meestal voldoende om de aanmeldingen binnen te laten stromen. Bijna alle scholen doen mee en we hebben dit jaar weer een team erbij. Dat brengt de teller op 32 ploegen. Het leuke is dat de sportieve rivaliteit tussen de voetbalclubs ODC en Boxtel op deze dag verandert in een sportieve strijd tussen scholen omdat kinderen samen spelen in één team."

De massale deelname noopt de organisator tot enkele kleine aanpassingen in het draaiboek, hoewel de grote lijn overeind blijft. ,,In de ochtenduren komen de meisjesteams en de gemengde teams in actie", vertelt de ODC'er. ,,Ze spelen hun wedstrijden op een half veld. Na de prijsuitreiking om 12.30 uur starten de wedstrijden van de jongensteams. Die worden afgesloten met de huldiging om 17.00 uur."

De straat Essche Heike is woensdag 27 april autovrij; deelnemers en toeschouwers worden verzocht met de fiets te komen, die op straat geparkeerd kan worden. De parkeerplaats is niet toegankelijk voor auto's.

TEAMSELFIE

Ook hockeyclub MEP begroet op Koningsdag vele honderden kinderen, afkomstig van zeven Boxtelse basisscholen. De teams zijn afkomstig van De Spelelier, Angelaschool, Sint-Petrusschool, De Hobbendonken, Prinses Amaliaschool, Molenwijkschool en De Vorsenpoel. Samen vormen ze liefst 28 teams, bestaande uit in totaal ruim tweehonderd jongens en meisjes uit de groepen 3 tot en met 8.

Het hockeytoernooi duurt van 09.30 tot ongeveer 13.00 uur en omvat wedstrijden waarin teams met leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 tegen elkaar spelen. In andere poules strijden ploegen die bestaan uit leerlingen van groep 6, 7 en 8.

,,De scholen strijden niet alleen om de bekers, maar gaan ook een wedstrijdje houden met selfies. Wie de leukste teamselfie maakt, wint ook een prijs", aldus Femke Lagerweij van MEP. (Foto's: Peter de Koning, 2015).

Afbeelding