De vrouwen van HCL wonnen zondag enigszins verrassend van het fysiek spelende Venray. Komend weekeinde is de uitwedstrijd tegen Bakel. De nummer zes op de ranglijst in de vierde klasse staat een plekje lager dan HCL . (Foto: Gerard Schalkx).
De vrouwen van HCL wonnen zondag enigszins verrassend van het fysiek spelende Venray. Komend weekeinde is de uitwedstrijd tegen Bakel. De nummer zes op de ranglijst in de vierde klasse staat een plekje lager dan HCL . (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

LESJE UITVERDEDIGEN BETAALT ZICH UIT VOOR HOCKEYVROUWEN

HCL remt snelle spitsen Venray af

De hockeyvrouwen van HCL wonnen zondag in sportpark Bolakkers met 3-1 van Venray. De mannen van de Liempdse hockeyclub wonnen met 4-2 van Oss, de belangrijkste concurrent in de race om het kampioenschap.

Het beloofde voor de HCL-vrouwen een fysieke wedstrijd te worden, die de mentale weerbaarheid op de proef zou stellen. Met de voorkennis over snelle spitsen en hoge druk was een extra lesje uitverdedigen aan het oefenschema toegevoegd en dus kon het niet anders dan goed gaan, verwachtten de Liempdse hockeysters. De training bleek al snel vruchten af te werpen, want HCL schudde Venray van zich af en wist gevaarlijke aanvallen op te zetten. Via een aanval over de rechterflank werd Loes Swinkels bereikt die rust hield in haar spel en zo met een goede push de openingstreffer liet aantekenen.

Na drie onschadelijk gemaakte strafcorners, maakte Venray toch de gelijkmaker. HCL bleef echter het spel bepalen en versierde net voor rust een strafcorner. Die belandde via een ter plekke bedachte spitsenvariant van Alina Bekkers in het doel: 2-1.

Het spelbeeld van de tweede helft was drastisch anders en bestond uit lange ballen en 'pompen' door HCL. Er werden nog steeds aanvallen opgezet, maar daarbij werd niet echt nagedacht. Na een niet al te zuivere aanval kwam de bal bij Lieke Schoenmakers op de cirkelrand terecht. Zij sloeg op doel en via drie verdedigers én de keepster, belandd de bal verrassend in het doel.