MANNEN VERLIEZEN VAN LAAGVLIEGER

Hockeysters MEP azen op plekje in play-offs

De hockeyvrouwen van MEP blijven in de race voor een tweede plaats in de play-offs. Zelf won de ploeg in Sint-Oedenrode met 1-3, tegelijkertijd zag de formatie concurrent Hopbel uit Schijndel verliezen. Daardoor blijft de ploeg van coach Inge Poelmans kansrijk voor de play-offs. De mannen van MEP verloren teleurstellend met 4-2 van het laaggeklasseerde Sint-Oedenrode.

Vooral de eerste vijftien minuten waren de MEP-vrouwen in goede doen. Zowel Ivet van Schaijk als Janneke Vissers waren in dat kwartier trefzeker (2-0). Daardoor was min of meer de druk van de ketel en was het voor MEP een kwestie van de wedstrijd uitspelen.

In de tweede helft kwamen de gastvrouwen met een beginoffensief dat leidde tot de aansluitingstreffer 2-1. Voor MEP was dat het sein om de draad weer op te pakken. Sofie Rath bepaalde door te scoren de veilige marge: 1-3. Toen was het opnieuw een kwestie van consolideren voor de Boxtelse ploeg.

Coach Poelmans beseft dat het 'toetje' van de nacompetitie in zicht komt. Een geweldige beloning én ervaring voor deze jonge ploeg, aldus de coach. Maar dan zal er zondag 24 april wél gewonnen moeten worden van Breda, een heel sterke ploeg die vooral in de eerste competitiehelft indruk maakte. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND

Helmond        19-47        Weert        19-26

MEP        19-38        St.-Oedenrode        19-24

Hopbel        19-34        Concordia        19-21

Oss        19-29        Son        19-17

Breda        19-28        HCAS        19-17

Goirle        19-27        Geldrop        19-6

DERBY

Het heilig vuur om te winnen was zondag in handen van Sint-Oedenrode en niet van MEP. De Rooise formatie, verwikkeld in een felle degradatiestrijd, had de punten keihard nodig en dat was te merken ook. Bij ieder duel waren de gastheren net iets feller en sneller dan de Boxtelaren. Daan van den Nosterum wist weliswaar de score te openen (0-1), maar in dezelfde minuut was het al weer gelijk. Door een slappe fase vlak voor rust, kregen de Boxtelaren in twee minuten twee goals om de oren: 3-1.

In de tweede helft deed Rajeev Deol nog iets terug: 3-2. Dat was voor Sint-Oedenrode wederom het sein er een schepje bovenop te doen en met 4-2 de zege veilig te stellen. Coach Erik Verzijden vond dat de thuisploeg verdiend had gewonnen. Zij waren meer een team, meer een eenheid, aldus de teleurgestelde coach. Gezien de andere uitslagen had MEP goede zaken kunnen doen. Verzijden constateerde een enorm verschil tussen de training en de wedstrijd. Op de training wordt voor iedere meter gevochten, maar in de wedstrijd zag hij dat totaal niet terug.

BETERSCHAP

Verzijden beloofde beterschap voor zondag 24 april. Dan staat de derby tegen het Vughtse MOP op het programma. Hoewel de Vughtenaren niet hoog staan, zijn dat altijd wedstrijden op zich. MOP heeft zich versterkt met een aantal oudgedienden om de degradatie te ontlopen.

De mannen van MEP, die de vijfde plek op de ranglijst bezetten met 34 punten uit negentien duels, willen zich tonen voor eigen publiek. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

STAND

Venlo        19-47        Weert        19-25

Oss        19-41        HOD        19-22

B.-Enschot        19-40        HCAS        19-20

Helmond        19-37        St.-Oedenrode        19-15

MEP        19-34        MOP        19-12

Hopbel        19-25        Concordia        19-9